Ambasadorka Indije: Indija – jedinstveno tržište za ceo svet

Foto: cordmagazine.com

Ambasadorka Indije u Srbiji gđa Narinder Čohan, u intervjuu za CorD magazin, osvrnula se na uspehe svoje zemlje u 2017. godini, veoma značajan ekonomski razvoj Indije u poslednjih nekoliko godina, kao i na odlične ekonomske, političke i kulturne odnose Indije i Srbije.

  • U očima stranih posmatrača, Indija je podjednako i jedna od vodećih svetskih ekonomskih sila i zemlja koja čuva svoju različitost, tradicionalne vrednosti i društvene odnose. Kako objašnjavate ovu fuziju?

– Verujem da su društveni odnosi i kulturna različitost ključni faktori ekonomskog razvoja. Indija se može pohvaliti izuzetno bogatim i različitim nasleđem koje uključuje i mnogo jezika, tradicija i ljudi. Indija čuva svoju jedinstvenost u raznolikosti i otuda se i tako lako prilagodila međunarodnim promenama. Naša ekonomija je, od liberalizacije 90-ih, oberučke prihvatila strane kompanije i Indijci su razumno i posvećeno usvojili globalni pristup i veštine. Snažno kulturno utemeljenje i 1.3 milijardi ljudi različitih religija, subkultura, društvenih normi i promeljivih paradigmi, čine da je Indija danas jedna od zemalja sa najbržim ekonomskim razvojem u svetu. Kao važna ekonomska, vojna, tehnološka i svemirska svetska sila, Indija je u bliskoj budućnosti spremna za ogromnu promenu u pogledu ekonomskog uspeha.

Ekonomski porast zasnovan na jakim kulturnim osnovama čine Indiju jedinstavenim tržištem u svetu. Indija je svedok pravih promena i vidljivi su pomaci u različitim ekonomskim sektorima. Značajni napredak ostvaren je na poljima obnovljive energije, železnica, puteva, električne energije, zdravlja, infrastrukture i tako dalje. Trenutni ekonomski razvoj Indije je poboljšao položaj naše zemlje na svetskoj političkoj sceni i mnoge države žele da imaju što bolje odnose sa Indijom.

(CorD Magazine No. 159, januar 2018.)

Prethodni tekstMetro bez vozača u Indiji – ipak sa vozačem
Sledeći tekstAmbasadorka Narinder Čohan o najvećim uspesima Indije u 2017. godini

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime