Ambasadorka Indije posetila ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Srbije

Foto: Ambasada Indije

Ambasadorka Indije u Srbiji gđa Narinder Čohan, posetila je 17. avgusta 2017. godine g. Branislava Nedimovića, ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Srbije, kako bi mu uručila poziv indijskog saveznog ministra za prehrambenu industriju da prisustvuje sajmu „World Food India 2017“, koji će biti održan u Nju Delhiju od 3. do 5. novembra 2017. godine.

Ministar Nedimović izrazio je spremnost Srbije da učestvuje na ovom sajmu i predstavi srpske poljoprivredne proizvode poput voća, povrća i mesa.

Obe strane su se složile da se intenziviraju dogovori o investicijama vodećih indijskih kompanija u oblasti proizvodnje traktora i mehanizacije u Srbiji. Ovo bi bilo značajno ne samo za sveukupnu privrednu aktivnost već i za male poljoprivrednike kroz veću dostupnost kvalitetnih traktora i mehanizacije. Indijske kompanije TAFE, Mahindra i Sonalika prodaju svoje traktore u Srbiji i uživaju dobar ugled, kao i opremu za navodnjavanje kompanije Džajin (Jain).

Indija je zemlja sa najbržim ekonomskim rastom i jedna od najatraktivnijih svetskih destinacija za investicije. Indijska industrija prerade hrane imala je u poslednjoj deceniji rast od 11% i očekuje se da će do 2020. godine njena vrednost dostići 480 milijardi američkih dolara.

Sajam „Vorld fud Indija 2017“ je manifestacija svetskih razmera koja omogućava partnerstva između indijskih i međunarodnih privrednika i investitora, otvara vrata ka indijskoj prehrambenoj industriji i pruža priliku za predstavljanje, povezivanje i saradnju učesnika.

Organizovan od strane Ministarstva za prehrambenu industriju Indije, ovaj sajam će biti najveći skup investitora, proizvođača, prerađivača hrane, kreatora politike i organizacija iz globalnog prehrambenog ekosistema.

Prethodni tekstEvo kako je Novak Đoković “naterao” jednu Indijku da veruje u čuda
Sledeći tekstPlesačica klasičnog indijskog plesa u Madlenijanumu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime