Indijska ambasadorka o Međunarodnom danu joge

0
70

Indijska ambasadorka u Srbiji gđa Narinder Čohan, gostujući u ekskluzivnom programu Mire Adanje-Polak, govori o Međunarodnom danu joge.

Gđa ambasadorka govori o tome kako i sama svakoga jutra upražnjava jogu, što joj pomaže da uspostavi ravnotežu duha i tela, a to je veoma važno za posao koji obavlja. Zahvaljujući jogi, gđa ambasadorka, kako kaže, može apsolutno da upravlja svojim negativnim emocijama – ljutnjom – jer joga dovodi do mira i spokoja duše i tela.

U Indiji postoji protokol primene joge i taj korisni priručnik dat je celom svetu kako bi ljudi znali kako da primenjuju jogu.

Međunarodni dan joge nije namenjen samo instruktorima joge. Cilj je objasniti ljudima na celom svetu koliko je joga važna za način življenja. Vrlo ju je lako primeniti samo uz malo vežbanja.

Joga potiče iz stare indijske tradicije, pre religija, i može da se primeni bez obzira na religije, rase, zemlje.

Joga, napominje indijska ambasadorka u Srbiji gđa Narinder Čohan, ima veliku primenu i u medicini, naročito u ajurvedi, tradicionalnoj indijskoj medicini.

Srbija je, kao dugogodišnji istorijski partner Indije, podržala obeležavanje Međunarodnog dana joge.

Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, proslavlja Međunarodni dan joge (IDY) u subotu, 17. juna 2017. u Srbiji.

Proslava će se održati 17. juna ispred statue spomenika Pobedniku na Kalemegdanu od 8.00 do 10.00.

Proslava Međunarodnog dana joge biće praćena Simpozijumom o jogi, ajurvedi i homeopatiji u Skupštini grada Beograda. Na Simpozijumu će učestvovati renomirani stručnjaci srpske tradicionale medicine.

Očekuje se da veliki broj stručnjaka iz oblasti medicine i ostali zainteresovani prisustvuju simpozijumu. Učesnici će imati priliku da razmenjuju iskustva sa praktičarima joge, ajurvede i homeopatije.

Za sve okupljene učesnike obezbeđene su joga majice i flaširana voda na licu mesta. Molimo sve učesnike da ponesu svoje prostirke. Bez kućnih ljubimaca, molimo!

Obeležite Međunarodni dan joge 17. juna u Srbiji sa nama!

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime