Indijska ambasadorka o Međunarodnom danu joge

Indijska ambasadorka u Srbiji gđa Narinder Čohan, gostujući u ekskluzivnom programu Mire Adanje-Polak, govori o Međunarodnom danu joge.

Gđa ambasadorka govori o tome kako i sama svakoga jutra upražnjava jogu, što joj pomaže da uspostavi ravnotežu duha i tela, a to je veoma važno za posao koji obavlja. Zahvaljujući jogi, gđa ambasadorka, kako kaže, može apsolutno da upravlja svojim negativnim emocijama – ljutnjom – jer joga dovodi do mira i spokoja duše i tela.

U Indiji postoji protokol primene joge i taj korisni priručnik dat je celom svetu kako bi ljudi znali kako da primenjuju jogu.

Međunarodni dan joge nije namenjen samo instruktorima joge. Cilj je objasniti ljudima na celom svetu koliko je joga važna za način življenja. Vrlo ju je lako primeniti samo uz malo vežbanja.

Joga potiče iz stare indijske tradicije, pre religija, i može da se primeni bez obzira na religije, rase, zemlje.

Joga, napominje indijska ambasadorka u Srbiji gđa Narinder Čohan, ima veliku primenu i u medicini, naročito u ajurvedi, tradicionalnoj indijskoj medicini.

Srbija je, kao dugogodišnji istorijski partner Indije, podržala obeležavanje Međunarodnog dana joge.

Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, proslavlja Međunarodni dan joge (IDY) u subotu, 17. juna 2017. u Srbiji.

Proslava će se održati 17. juna ispred statue spomenika Pobedniku na Kalemegdanu od 8.00 do 10.00.

Proslava Međunarodnog dana joge biće praćena Simpozijumom o jogi, ajurvedi i homeopatiji u Skupštini grada Beograda. Na Simpozijumu će učestvovati renomirani stručnjaci srpske tradicionale medicine.

Očekuje se da veliki broj stručnjaka iz oblasti medicine i ostali zainteresovani prisustvuju simpozijumu. Učesnici će imati priliku da razmenjuju iskustva sa praktičarima joge, ajurvede i homeopatije.

Za sve okupljene učesnike obezbeđene su joga majice i flaširana voda na licu mesta. Molimo sve učesnike da ponesu svoje prostirke. Bez kućnih ljubimaca, molimo!

Obeležite Međunarodni dan joge 17. juna u Srbiji sa nama!

Prethodni tekstIndija i Francuska za primenu sporazuma o klimi
Sledeći tekstBharat Benz gospodari Indijom, na putevima i laki kamioni

1 KOMENTAR

  1. Indija i Joga su moja ljubav još iz mladosti, te kad god mogu na prikladan način upražnjavam i proučavam Jogu, naravno u granicama svojih mogućnosti. Radi objektivnosti napomenuo bi da je Joga, ovde u Srbiji , na žalost, uglavnom postala zanimacija manjeg broja i to uglavnom bogatijih ljudi, jer je cena časova joge takva, da za većinu običnog sveta nije baš pogodna. Npr. Posle letnjeg promotivnog, besplatnog kursa Joge i velike grupe , za septembar u plaćenim terminima ostalo je svega nekoliko učesnika na časovima jer se isti plaćaju i po nekoliko hiljada dinara. Drugo , s obzirom da se dobro sećam kvaliteta časova svojih nekadašnjih učitelja joge, slobodan sam reći da i kvalitet znanja i časova današnjih instruktora daleko zaostaje za iskustvom nekadašnjih, koji su se individualno posvećivali svakom učeniku i podešavali vežbe prema mogućnostima istih, što danas nije baš slučaj . Pozdrav za g. Ambasadorku Narinder Čohan.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime