Ambasadorka Indije: Stara planina neotkriveni biser Evrope, pirotski ćilimi krase ambasadu Indije

Foto: Ambasada Indije

Ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čohan, koja je posetila Pirot i Staru planinu povodom održavanja Tkačke kolonije u Dojkincima kazala je da je oduševljena Pirotom, kulturnom  baštinom našeg kraja ali i Starom planinom, koja je, kako je kazala, neotkriveni biser ovog dela Evrope. Ambasadorka Čohan je dodala i da će Staru planinu i Pirot, kao destinaciju koja ima puno toga u kulturološkom smislu zajedničkog sa Indijom, preporučiti turističkim poslenicima iz njene zemlje kako bi i turisti iz ove daleke zemlje mogli da uživaju u čarima netaknute prirode Stare planine, šarama pirotskog ćilima i pirotskim specijalitetima.

– Velika je čast i privilegija prisustvovati Tkačkoj koloniji na Staroj planini. Videla sam da naše dve zemlje imaju puno toga zajedničkog, mnogo sličnosti u kulturološkom pogledu, iako se nalazimo na različitim krajevima sveta. Oduševljena sam šarama pirotskog ćilima, a zahvaljujući Violeti Jovanović iz NALED-a, dva pirotska ćilima krase i prostorije ambasade Indije u Srbiji, među kojima je i salon za prijem gostiju – kazala je ambasadorka Čohan.

Delegacija visokih zvanica iz nekoliko ambasada juče je, uz pomoć članova Safari kluba, nakon svečanog otvaranja Tkačke kolonije, obišla i vodopad Tupavicu, koji je potpuno oduševio sve članove delegacije, prenose pirotske vesti.

Prethodni tekstOdbrambena saradnja Srbije i Indije
Sledeći tekstTramp pohvalio Modija za ekonomski napredak Indije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime