Nedimović i Čohan o srpskoj robi za indijsko tržište

Foto: Ambasada Indije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasadorka Indije Narinder Čohan dogovorili su danas da se u narednom periodu precizno definišu oblasti poljoprivredne proizvodnje koje mogu da obezbede plasman srpske robe na indijsko tržište.

Kako je navedeno u saopštenju, Nedimović i Čohan su razgovarali o mogućnostima za predstavljanje srpskih poljoprivrednih proizvoda poput voća, povrća i mesa na predstojećem sajmu Vorldfud Indija, koji će se održati u novembru mesecu.

Ministar je istakao da je Srbija zainteresovana za učešće na sajmu, te da u tom smislu i prihvata poziv da poseti sajam Vorldfud Indija.

Na sastanku je dogovoreno i da se posebno intenziviraju razgovori o investicijama vodećih indijskih kompanija u oblasti proizvodnje traktora i mehanizacije.

U razgovoru je ocenjeno da bi takve investicije u Srbiji bile od velikog značaja ne samo za sveukupnu privrednu aktivnost, već i za male poljoprivrednike kroz veću dostupnost pristupačnih i kvalitetnih traktora i mehanizacije, prenosi Tanjug.

Prethodni tekstIndijska privreda sedam decenija posle sticanja nezavisnosti – šest reformi koje su izazvale „veliki prasak“
Sledeći tekstEvo kako je Novak Đoković “naterao” jednu Indijku da veruje u čuda

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime