Aučo se dokazuje u Indiji

Uganđanin se u ekipi Čerčila pridružio još jednom Afrikancu koji je svojevremeno prošao sličnim putem, kroz Beograd, samo u suprotnom taboru. Radi se o Nigerijcu Peteru Omoduemukeu, koji je pre 13 godina bio u Partizanu.

Važio je za Pola Pogbu iz Ugande, ali u Srbiji taj nadimak nije opravdao. Pitanje je, opravdano, hoće li ikada i igde van domovine… Kalid Aučo već nešto više od sedam meseci za hleb zarađuje u Indiji, gde je stigao da obuče uniforme dveju ekipa. Najpre Istočnog Bengala, a od prvog dana jula pridružio se Čerčil Bradersu, koji danas igra meč drugog kola prvenstva Indije – ne radi se o Superligi – protiv Čenaj Sitija na strani.

Nekadašnja akvizicija Crvene zvezde, nije dobila pravu priliku u redovima kluba iz Ljutice Bogdana, već je polusezonu provela na pozajmici u redovima OFK Beograda. Nije Aučo ostavio nikakav trag, pa se brzo našao na izlaznim vratima. Snažni vezista nije pokazao materijal dostojan redova srpskog šampiona, ali izgleda da jeste u timu iz Goe. Uganđanin je odigrao čitav susret u prvoj rundi, kada su Bradersi remizirali bez golova na gosotvanju Minervi.

Aučo se u Čerčilu pridružio još jednom Afrikancu koji je svojevremeno prošao sličnim putem, kroz Beograd, samo u suprotnom taboru. Radi se o Nigerijcu Peteru Omoduemukeu, koji je pre 13 godina stigao u Partizan, gde nije debitovao, već je proveo po šest meseci u redovima Teleoptika i Obilića.

Današnji rival Čerčila slavio je najubedljivijim rezultatom u prvom kolu i zato je trenutno lider na tabeli. Čenaj u ekipi ima četvoricu internacionalaca iz Španije, a upravo je jedan od njih, napadača Pedro Manci trenutno vodeći strelac sa tri pogotka. Zato bi gol na obe strane verovatno bio najbolji izbor.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime