Bračni par u 70-im iz Indije dobio prvo dete nakon 54 godine braka (foto)

Foto: unsplash.com/omurden

Par sedamdesetogodišnjaka iz indijske države Radžastan nedavno je dobio svoju prvu bebu nakon 54 godine braka, što ih čini jednim od najstarijih parova u istoriji koji su ikada postali prvi put roditelji.

75-godišnji Gopichand i njegova 70-godišnja supruga Chandravati, dugo su pokušavali da dobiju dete, ali im se san nikada nije ostvario. Godinama su posećivali bolnice i klinike, podvrgavali se raznim tretmanima i zahvatima, ali ništa nije delovalo. Pre otprilike godinu i po, muž se obratio klinici za in vitro plodnost u Alwaru u vezi s mogućnošću da njegova žena konačno ostane trudna. Ženine poodmakle godine bile su zabrinjavajuće, ali bilo je i ranijih priča o uspehu začeća žena u osmoj deceniji. Nakon dva neuspešna postupka vantelesne oplodnje, Chandravati je konačno zatrudnela i nedavno rodila zdravog dečaka.

„Chandrawati je uspela da zatrudni pre devet meseci u trećem pokušaju IVF-om. Iako je bilo sreće, postojao je i element straha zbog poodmakle dobi majke.” rekao je stručnjak za IVF dr. Pankaj Gupta.

Ponosni otac, bivši vojnik koji je ranjen u nogu tokom rata u Bangladešu, nije mogao da sakrije radost nakon što prvi put uzeo svog sina u naručje. Novinarima je rekao da je srećan što može da prenese prezime svoje porodice, budući da je očev sin jedinac. Pokušavali su da dobiju dete od 1968.

Zanimljivo je da su Gopichand i Chandravati Devi možda poslednji indijski sedamdesetogodišnjaci koji su postali roditelji putem IVF-a, budući da novi zakon koji je stupio na snagu u julu ove godine zabranjuje centrima za IVF neplodnost pružanje tretmana ženama i muškarcima starijim od 50 godina. Oni su bili srećni što je već začela dete pre nego je zakon stupio na snagu.

Prethodni tekstU ovoj drevnoj tehnici krije se tajna lepote Indijki
Sledeći tekstAko ne možete da nađete muža, na 700 godina staroj indijskoj pijaci možete ga – kupiti

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime