Dobra prilika za Nišlije: po znanje u Indiju

Foto: Ambasada Indije

Ambasadorka Indije Narinder Čauhan u sredu je u Nišu pozvala sve zaposlene Nišlije da iskoriste priliku i da se prijave za besplatan program stručnog usavršavanja koje organizuje Indijska ambasada.

Za ovaj program mogu da se prijave svi stalno zaposleni građani Srbije koji imaju radno iskustvo od pet godina, starosti od 25 do 45 godina. Vlada Indije snosi troškove avio-prevoza, smeštaja, vize, i svih ostalih troškova. Kursevi za koje zainteresovani mogu da se prijave su iz različitih oblasti: zdravstva, turizma, IT sektora, usavršavanje engleskog jezika…

– Stekla sam utisak da ljudi u Nišu nisu informisani o tome, jer smo dosad iz ovog grada imali samo jednu prijavu – kaže Čauhan.

– Kroz ovaj program prošlo je dosad 140 profesionalaca iz Srbije, a svake godine obezbeđeno je minimum 25 stipendija Vlade Indije za stručnjake iz Srbije – rekla je Čauhanova.

Prijave za ITEC program obavljaju se preko interneta, detaljnije informacije mogu se naći na sajtu indijske ambasade, kao i na sajtu Ministarstva za evropske integracije. Pored radnog iskustva, potrebna je i diploma fakulteta, potvrda da ste u radnom odnosu i potvrda o zdravstvenoj sposobnosti, koju izdaje lekar opšte prakse, prenose Novosti.

Prethodni tekstNa jugu Indije otkrivene minijaturne žabe
Sledeći tekstIndijac na čelu kompanije Google

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime