Dr Kiran Mazumdar-Šo uručen Orden Legije časti

Foto: twitter.com/kiranshaw

Najveće francusko civilno priznanje, Orden Legije časti (Chevalier de la Legion d’Honneur, Knight of the Legion of Honour) – dodeljen je danas predsedniku „Biokona“ dr Kiran Mazumdar-Šo.

Nagradu je dodelio francuski ambasador Alekandre Ziegler u ime predsednika Republike Francuske.

Ovaj orden predstavlja priznanje za izuzetan doprinos Kiran Mazumdar-Šo, njenu posvećenost u oblasti bionauke i inovativna istraživanja u ovoj oblasti.

Priznanje se odnosi i na njena dostignuća u biomedicini i posvećenost pružanju pristupačne i kvalitetne zdravstvene zaštite.

Povodom dodele priznanja, g. Ziegler je rekao: „Ogromno mi je zadovoljstvo i velika čast da budem domaćin ceremonije na kojoj je dodeljen Orden Legije časti dr Kiran Mazumdar-Šo, jednom od prvih preduzetnika u oblasti biomedicine i biomedicinskih istraživanja.

Pružajući inovativne i pristupačne medicinske tretmane pacijentima obolelim od teških i vrlo rasprostranjenih bolesti kao što su dijabetes, rak i autoimune bolesti, ona je napravila zavidnu razliku u kvalitetu života mnogih“, dodao je on.

„Ponosna sam i velika mi je čast što dobijam Orden Legije časti od Vlade Francuske. Dobiti takvo priznanje od sopstvene zemlje – velika je čast, ali dobiti priznanje od neke druge zemlje – zaista je veoma posebna čast. Duboko sam polaskana i zahvalna Francuskoj“, rekla je Mazumdar-Šo prilikom primanja nagrade.

Prethodni tekstIndija uskoro bogatija za 36 borbenih aviona
Sledeći tekstZnačajan napredak Indije u globalnom indeksu konkurentnosti

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime