Evo zašto je ponavljanje reči Om sjajno za vaše zdravlje i vašu psihu

Foto: pexels.com/felipe-borges

Izgovaranje reči „Om“ je sveta i duhovna praksa koja je duboko ukorenjena u hinduizmu i budizmu. Veruje se da predstavlja zvuk univerzuma i često se koristi za meditaciju, molitvu i svesnost. Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da pevate „Om“ na najbolji način:

Postavite pozitivnu nameru

Pre nego što počnete da pevate, postavite pozitivnu i smislenu nameru za svoju praksu. Ovo može biti želja za unutrašnjim mirom, duhovnom vezom ili bilo koja druga namera koja rezonuje sa vama.

Pronađite miran prostor za vežbu

Odaberite tiho i mirno okruženje u kojem nećete biti lako ometani. Korisno je stvoriti poseban prostor za svoju praksu, kao što je kutak za meditaciju ili mirna soba.

Održavajte udoban položaj

Sedite udobno u položaju prekrštenih nogu na podu ili u stolici sa stopalima ravnim na tlu. Držite kičmu uspravno, ramena opuštena, a ruke oslonite na krilo ili kolena. Zatvorite oči i napravite nekoliko dubokih, pročišćavajućih udaha da biste se usredsredili i smirili svoj um.

Fokusirajte se na zvuk Om

Počnite da pevate „Om“ polako i melodično izgovarajući zvuk. Obično se izgovara kao jedan slog, rimujući se sa „dom“ ili „češalj“. Takođe se može proširiti kao „A-u-m“ da istraži tri pojedinačna zvuka: „A“, „U“ i „M“.

Zvuk „A“: Počnite sa zvukom „A“, koji se izgovara kao „ahhh“. Osetite vibraciju u stomaku i grudima dok izgovarate ovaj deo.

Zvuk „U“: Prelazak na zvuk „U“, koji se izgovara kao „oooh“. Vibracija treba da se kreće od grudi do grla.

Zvuk „M“: Završite zvukom „M“, koji se izgovara kao „mmm“. Osetite vibraciju u glavi i usnama dok dovršavate zvuk.

Pažljivo pevajte i ponavljajte

Dok pevate „Om“, usredsredite pažnju na zvuk i vibraciju koju stvara u vašem telu. Pokušajte da održite stabilan, ujednačen tempo. Pevanje možete ponavljati koliko god puta želite, bilo da je to tri puta, sedam puta ili za produženu sesiju meditacije. Ponavljanje može produbiti vašu vezu sa zvukom i njegovim značenjem.

Održavajte tišinu nakon izgovaranja Om

Nakon izgovaranja, sedite u tišini nekoliko trenutaka da biste apsorbovali vibracije i povezali se sa svojim unutrašnjim ja. Razmislite o svojoj nameri i o tome kako se osećate nakon vežbe. Možda ćete želeti da zapišete svoje misli i iskustva.

Vežbajte redovno

Pevanje „Om“ je najefikasnije kada se radi redovno kao deo meditacije ili prakse svesnosti. Konzistentnost može da vam pomogne da osetite njene pune prednosti tokom vremena. Pevanje „Om“ je lična i duhovna praksa i ne postoji „najbolji“ način da se to uradi. Ključno je pristupiti tome sa iskrenošću, pažnjom i fokusom na sopstveno unutrašnje putovanje. Vremenom ćete možda otkriti da se vaše iskustvo sa „Omom“ produbljuje i postaje izvor mira, veze i samosvesti, prenosi Times of India.

Prethodni tekstEvo šta će se dogoditi ako svako jutro popijete čašu vode sa đumbirom i kurkumom
Sledeći tekst5 knjiga Mahatme Gandija koje svako treba da pročita

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime