Grad Vršac domaćin izložbe o Mahatmi Gandiju

Foto: Wikipedai/naeimasgary

Ambasadorka Indije u Srbiji gđa Narinder Čohan svečano je otvorila izložbu fotografija o Mahatmi Gandiju pod nazivom “Moj život je moja poruka” u Kulturnom centru Vršac u petak 17. novembra 2017. godine, nakon čega je prikazan dokumentarni film “Stvaranje Mahatme”.

Gandijev nacionalni muzej iz Nju Delhija i Ambasada Indije u Beogradu u saradnji sa Kulturnim centrom Vršac organizuju…

Gepostet von Kulturni Centar Vrsac am Mittwoch, 15. November 2017

Izložba fotografija biće otvorena do 24. novembra, a obuhvata period detinjstva Mahatme Gandija kao i njegov kasniji život i delo.

Ambasadorka je ovim povodom poklonila Kulturnom centru Vršac knjige o Indiji u znak zahvalnosti ovoj ustanovi za zalaganje i promociju indijske kulture.

U svom pozdravnom govoru prilikom otvaranja izložbe ambasadorka je govorila o univerzalnoj poruci istine i nenasilja koju je propagirao Mahatma Gandi. Bilo je govora i o događajima koji su doveli do toga da Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasi 2. oktobar, dan rođenja Mahatme Gandija, za Međunarodni dan nenasilja. Ovu rezoluciju, koju je podnela Indija, podržala je i Srbija, i ona je jednoglasno usvojena u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Ambasadorka se zahvalila Vladi i narodu Srbije i rekla da je za svaku pohvalu to što jedna značajna ulica na Novom Beogradu od 1970. godine nosi ime Mahatme Gandija. Takođe je pohvalila postavljanje Gandijeve biste u Beogradu koju je poklonila Vlada Indije 2007. godine.

Prethodni tekstKvartalni rast BDP-a od jula do septembra iznosiće između 7-7,5%
Sledeći tekstVlada Indije želi da utrostruči indijske kapacitete prerade hrane

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime