Gradi se najveći verski neboder na svetu

Foto: Twitter/@suddhin

Nedavno je započeta gradnja hindu hrama Vrindavan Čandrodaja Mandir u Indiji. Nakon dovršetka biće veći od bazilike Svetog Petra u Vatikanu, a trebao bi da se prostire na više od 20.000 kvadratnih metara. Indijski dizajneri InGenious Studio zajedno sa konsultantom Torntonom Tomasetijem izradili su nacrte za taj višenamenski verski objekat. Osim centralnog religijskog nebodera i kulturnog centra, kompleks će sadržati i tematski park. Hram će imati oko sedamdesetak spratova i biće visok 200 metara.

„U tematskom parku smestićemo standardne vožnje, posebne svetlosne efekte i lasere kako bismo posetiocima pružili maksimalni užitak“, rekao je za CNN Narasima Das, šef projekta gradnje.

Gradnja je već počela u omanjem gradu tek desetak kilometara od mitskog rodnog mesta hinduskog božanstva Krišne. Zgrada verskog i kulturnog centra imaće sedamdesetak spratova, a posebna pažnja je posvećena otpornosti na potrese. Sama zgrada izgledom pomalo podseća na svemirski brod, a posebnu pažnju privlači svojom nekarakterističnom plavom bojom.

Čitav kompleks posvećen je Krišni, a nakon gradnje biće okružen hiljadama kvadratnih metara šume kako bi se verno preslikale legendarne šume Braja, okolne regije.

Prethodni tekstTata Motors je 2. najvredniji proizvođač automobila u Aziji
Sledeći tekstSrpski stručnjak na sajmu poljoprivrede GRAM 2016.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime