Hrvatski pacijent: Kako sam se u Indiji izlečio bolje nego u Evropi

Foto: Pixabay.com/corgaasbeek

„U Indiji sam se izlečio od hepatitisa C vrlo jeftino, po vrlo brzom postupku, s vrlo uspešnim savremenim lekovima koje u Hrvatskoj nisam mogao da dobijem“, izjavio je za portal Index.hr jedan hrvatski pacijent koji je „progledao“ posle boravka u Indiji.

„U aprilu prošle godine otkrio sam da sam oboleo od hepatitisa C. Budući da sam znao koliko je vremena potrebno samo za zakazivanje kod infektologa i za pribavljanje svih papira, lečenje sam odlučio uzeti u svoje ruke. Lekove sam nabavio u jednoj privatnoj klinici u Indiji do koje sam došao preko italijanske agencije koja se bavi tzv. ‘medicinskim turizmom’. Tamo je sve išlo ekspresno – od posete doktoru do vremena kada sam lekove imao u svojim rukama prošlo je samo 90 minuta!

Ovaj pacijent istakao je kako je za ceo put, hotel i lekove dao 2.500 evra. Terapija koju je dobio u Indiji koštala ga je svega 600 evra, oko 10 puta manje nego što bi potrošio da se lečio u Hrvatskoj.

„Identično lečenje u SAD koštalo bi me oko 84.000 dolara. Što je najgore, ono se ne daje svima već samo retkim, najtežim slučajevima kojima lečenje više nema smisla jer se pate već 10 do 20 godina“, ispričao je.

Hrvatski pacijent dodao je i da je u Indiju išao svestan kako postoji opasnost da tretman možda neće biti uspešan. Ipak, odlučio je da prihvati rizik.

U Indiji su mu objasnili da su navedeni lekovi kod njih mnogo jeftiniji zbog toga što su generički.

Prethodni tekstSajam i samit keramičkih proizvoda (VCES) 2017. godine
Sledeći tekstIndijski premijer započeo istorijsku posetu Izraelu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime