IndiGo među 5 najvećih azijskih aviokompanija sa preko 1.000 dnevnih letova

Foto: Wikipedia/Sean D Silva

IndiGo, najveća indijska aviokompanija prema tržišnom udelu i u pogledu flote, uskoro će se pridružiti vodećim azijskim aviokompanija sa preko 1.000 dnevnih letova.

Prema podacima CAPA (Centra za azijsko-pacifičku avijaciju), tri vodeće azijske aviokompanije sa više od 1.000 dnevnih polazaka su kineske, a četvrta je japanska Nippon. Kineski “Southern Airlines” ima 2.178 letova dnevno, “Eastern Airlines” 2.083 letova i “Air China” 1.333 polazaka. Japanski nacionalni prevoznik “All Nippon Airways” je 4. sa 1.062 letova.

Indijski IndiGo se priključio velikanima 23. decembra 2017.g. Najveći indijski prevoznik, sa skoro 40% tržišnog udela i flotom od 144 aviona, najavio je 47 novih destinacija (19 novih sektora i 28 dodatnih letova), povezujući od 23. decembra ključne indijske gradove sa Bliskim Istokom.

Objavljujući prekretnicu od 1,000 dnevnih letova, predsednik firme IndiGo Adita Gos rekao je: „hiljadu dnevnih letova predstavlja uspeh koji do sada nije postigla nijedna indijska aviokompanija. Kako se približavamo cilju, želim da se zahvalim više od 100 miliona naših klijenata koji su omogućili sve ovo.“

Prethodni tekstNapredak Indije po pitanju BDP -po glavi stanovnika
Sledeći tekstIndija će ograničiti pristup Tadž Mahalu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime