Indija će 15. februara učestvovati na konferenciji o Avganistanu u Moskvi

Foto: jackmac34/pixabay.com

Indija će učestvovati na konferenciji o Avganistanu koja će se održati 15. februara u Moskvi, izjavio je za RIA novosti zvanični predstavnik Ministarstva inostranih poslova Indije Vikas Svarup.

„U ovom trenutku mogu samo da potvrdim da Indija učestvuje u međunarodnoj konferenciji o Avganistanu, s obzirom našu snažnu i stalnu posvećenost miru, stabilnosti i napretku u Avganistanu“ – rekao je Svarup.

Ranije je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa avganistanskim kolegom rekao da će sredinom februara Moskva biti domaćin međunarodnog sastanka o Avganistanu. Prema njegovim rečima, sastanku će prisustvovati predstavnici Avganistana, Kine, Irana, Pakistana i Indije.

Indija aktivno sarađuje sa vlastima Avganistana, učestvuje u raznim međunarodnim forumima, promoviše rešenje avganistanskog konflikta i rekonstrukciju ove zemlje. Indija takođe sprovodi infrastrukturne projekte u Avganistanu i u više navrata je pružila finansijsku pomoć ovoj državi.

U septembru prošle godine, premijer Indije Narendra Modi najavio je, nakon sastanka sa avganistanskim predsednikom Ashraf Ghani, dodelu paketa za pomoć u iznosu od milijardu dolara za projekte u civilne sfere.

Prethodni tekstIndija sutra lansira 104 satelita, nada se rekordu
Sledeći tekstVeliko božanstvo – Šiva

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime