Indija će imati konstruktivnu ulogu u borbi protiv klimatskih promena

Foto: Pixabay.com/geralt

Indijski Ministar životne sredine Harš Vardhan izjavio je da su klimatske promene „velika pretnja“ i da će zemlja imati „konstruktivnu“ ulogu u borbi protiv istih. Izjava je data na samitu Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama na 23. sastanku Konferencije partija (COP) koji se odnosi na okvirni sporazum i konvenciju Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (UNFCCC). Samit se održao pod senkom nedavnog povlačenja SAD iz pariškog sporazuma.

Ministar je konstatovao da rešavanje krize klimatskih promena nije pitanje politike već morala i dodao da je emisije po glavi stanovnika Indije samo jedna trećina svetskog proseka, a ukupan indijski doprinos globalnim količinama ugljen-dioksida manji je od 3%.

Prvog dana samita, Indija je takođe pozvala na ratifikaciju druge faze Kjoto protokola (KP II) od strane razvijenih zemalja, kako bi se preduzeli svi mogući napori od strane svih zemalja za ublažavanje krize u skladu sa Konvencijom UN. Ministar je ujedno rekao da doprinos građana, održivi stil života i klimatska pravda pružaju alternativno sredstvo za
rešavanje problema.

Prethodni tekstIndija postaje najbrže rastuća ekonomija u 2018. godini
Sledeći tekstIndija osniva fond od 350 miliona dolara za finansiranje solarnih projekata

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime