Indija će za 10 godina postati treća svetska turistička sila

Foto: Glavo/pixabay.com

Očekuje se da će Indija do 2028. godine postati treća turistička ekonomija na svetu, u pogledu direktnog uticaja prihoda iz ove oblasti na BDP, navodi se u godišnjem izveštaju Svetskog saveta za putovanja i turizam (WTTC).

Izveštaj objavljen na svetskom nivou u četvrtak, takođe navodi da će Indija u narednih 10 godina otvoriti novih 10 miliona radnih mesta u oblasti turizma, i da će se broj onih koji direktno i indirektno rade u ovoj oblasti povećati sa 42.9 na 52.3 miliona u narednoj deceniji.

Glorija Gevara, predsednica WTTC-a u intervjuu za indijske medije izjavila je da ova zemlja mora da radi na modernizaciji turističke infrastrukture.

– Najveće poboljšanje u pogledu turizma i putovanja u Indiji potrebno je u infrastrukturi. Turizam je vrlo konkurentska oblast na globalnom nivou i indijski susedi su izgardili prvoklasnu infrastrukturu, od aerodroma, luka, brzih železnica do puteva.

Gevara je pozdravila planove vlade da se Indija pridruži svetskim destinacijama za krstarenje, izgradnjom moderne luke u Mumbaju.

– Vlada je preduzela neke vrlo pozitvne korake kako bi se povećao broj internacionalnih turista. To su između ostalog, i uvođenje e-viza za građane 163 zemalja i pokretanje kampanje Neverovatna Indija 2.0 koja je umnogome poboljšana u pogledu marketinga i PR strategije – rekla je na kraju Gevara.

Prethodni tekstBengalska Nova godina: 5 poslastica bez kojih se ne može zamisliti praznična trpeza
Sledeći tekstNCAER predviđa privredni rast Indije u 2018-2019. od 7,5%

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime