Indija – drugo najveće tržište pametnih telefona

Prema istraživanju Counterpoint Research, čini se da je Indija trenutno drugo najveće tržište pametnih telefona na svetu, iza Kine, dok su SAD na trećem mestu.

Tokom 2019. godine u Indiju je isporučeno 158 miliona pametnih telefona, što je rast od sedam odsto na godišnjem nivou. Što se tiče indijskog tržišta pametnih telefona, ono je raslo najpre zahvaljujući velikoj aktivnosti kineskih proizvođača pametnih telefona, 72 odsto isporučenih telefona na tržištu bilo je od kineskih proizvođača kao što su Xiaomi, Vivo, Realme i Oppo.

Indija je trenutno najveće tržište za Xiaomi i po rezultatima je čak i ispred domaćeg kineskog tržišta (rast od pet odsto na godišnjem nivou za Xiaomi u Indiji). Realme je tokom 2019. godine rasla za čak 255 odsto na indijskom tržištu, dok je Vivo rastao za 76 odsto. Samsungove isporuke pale su za pet odsto na godišnjem nivou, dok je Apple rastao u četvrtom kvartalu godine na krilima iPhonea 11.

Što se tiče zastupljenosti na indijskom tržištu, Xiaomi je vodeći s 28 odsto, Samsung je drugi s 21 odsto, nakon čega slijede Vivo (16 odsto), Realme (10 odsto) i Oppo (9 odsto).

(nezavisne.com)

Prethodni tekstAmbasada Indije u Srbiji proslavila Dan Republike (foto)
Sledeći tekstVyommitra – prvi ženski humanoidni robot koji Indija šalje u svemir (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime