„Indija je ključno tržište za rast, ulažemo još 2 milijarde dolara“

Amazon smatra Indiju ključnim tržištem za rast.

Američka kompanija Amazon počela je pregovore o kupovini udela za najmanje dve milijarde dolara u indijskom mobilnom operateru „Bharti Airtel“, javlja Rojters, pozivajući se na tri neimenovana izvora upoznata s razgovorima.

Ako se pregovori o planiranoj investiciji uspešno završe, Amazon će steći otprilike 5 odsto udela u Bartiju, prema trenutnoj tržišnoj vrednosti te firme, treće po veličini indijske telekomunikacione kompanije sa više od 300 miliona pretplatnika.

Razgovori između Amazona i Bartija dolaze u vreme kada globalni berzanski igrači investiraju značajna sredstva u digitalni ogranak kompanije „Reliance Industries“, koja je vlasnik kompanije Ðio (Jio), Bartijevog konkurenta na tržištu telekomunikacija, primećuje britanska agencija.

„Reliance Industries“ digitalna jedinica je, naime, poslednjih nedelja prikupila 10 milijardi dolara od investitora kao što su Fejsbuk, fond KKR i drugi.

Amazon smatra Indiju ključnim tržištem za rast, na kojem je do sada uložio 6,5 milijardi dolara uglavnom u jačanje svog prisustva u e-trgovini.

(Tanjug/AP)

Prethodni tekstIndija dronovima i vatrogasnim kolima protiv skakavaca
Sledeći tekstKarantin u Bengaloru

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime