Indija našla način da pomogne svojim teniserima

Teniska asocijacija Indije pokrenuće svoj teniski tur od jula da bi pomoglo igračima svoje zemlje koji imaju finansijske probleme jer je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Svi teniski turniri su stopirani početkom marta, a takmičenja se neće nastaviti pre sredine jula, što je najviše pogodilo tenisere i teniserke koji se takmiče u nižim rangovima i zavise od novca koji zarade na njima. Zbog toga je vladajuće telo indijskog tenisa napravilo plan uz pomoć Vlade kojim će pomoći svojim profesionalcima.

U toj zemlji će do 3. maja na snazi biti 24-časovna zabrana kretanja, a veruje se da će ograničenja po pitanju putovanja biti ukinuta u naredna dva meseca.

„Sve ovo je osmišljeno da bi pomoglo našim teniserima širom zemlje jer je pandemija i te kako uticala na njihove prihode, kao i treninge i spremnost. Takmičenje će za cilj imati da im pomogne da budu spremni, u takmičarskoj formi, bez ikakvog finansijskog tereta“, stoji u saopštenju.

Najbolji indijski teniser je trenutno Sumit Nagal, na 127. poziciji ATP listi, a još dvojica njegovih sunarodnika se nalaze među prvih 200 – Prajneš Gunesvaran i Ramkumar Ramanatan, na 132. i 186. mestu. Kod žena Ankita Raina je 163. na WTA listi.

(Jelena Trajković, sportklub.rs)

Prethodni tekstSmoothie sa jabukom i pomorandžom  
Sledeći tekstMik Džeger i Vil Smit na „onlajn spektaklu“ za prikupljanje novca Indiji  

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime