Indija produžava restriktivne mere

Indija je danas najavila produžetak restriktivnih mera u borbi protiv širenja koronavirusa za 1,3 milijarde stanovnika do 3. maja, uz moguće ublažavanje ograničenja kretanja za nedelju dana, kako bi se pomoglo siromašnim nadničarima i onima koji rade u poljoprivredi.

U današnjem obraćanju naciji, premijer Indije Narendra Modi rekao je da će ograničenja biti blaža samo u područjima u kojima se ne pogoršava situacija u vezi širenja virusa.

On je izjavio da postoji konsenzus među državama Indije o produžavanju izolacije za još dve nedelje i naveo da u zemlji nema nestašica lekova i hrane, a ljudima je obećao efikasan lanac snabdevanja.

„Indija je platila veliku ekonomsku cenu zbog uvođenja restriktivnih mera, ali je reagovala bolje od mnogih drugih zemalja brzim uvođenjem ograničenja putovanja i karantina pre nego što je registrovan prvi smrtni slučaj u zemlji od posledica virusa“, izjavio je Modi i dodao da su blokada i socijalno distanciranje među ljudima u njihovu korist.

Prva faza tronedeljne blokade Indije u kojoj je kretanje bilo dozvoljeno samo u izuzetnim slučajevima, do prodavnice ili apoteke, završena je danas sa više od 9.000 zaraženih i 339 umrlih od posledica virusa.

Ministarstvo zdravlja objavilo je juče da u poslednjih 14 dana u 25 distrikta i 15 država Indije nije bilo registrovanih novih pozitivnih slučajeva na koronavirus.

(Beta)

Prethodni tekstIndija i tradicija: „Nesrećni brak“ koji je spasao hiljade života
Sledeći tekstIndija: Mesto gde je rođen Krišna

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime