Indija ukinula glavne železničke linije, uvedene nove mere

Indija je uvela nove mere u cilju borbe protiv korona virusa i privremeno ukinula najvažnije železničke linije, prenosi AP.

Najavljene su i strože kazne za prekršioce ovih pravila.

Vlast u Indiji otpočela je sa ozbiljnijom borbom protiv korona virusa. Parlament je odložio zasedanje, ukinuti su putnički letovi unutar zemlje, a juče je uvedena i zabrana sletanja za sve avione na međunarodnim letovima koja će biti na snazi minimum do kraja marta.

U najmanje 80 okruga Indije u kojima su registrovani slučajevi zaraženih uvode se strože mere u borbi protiv korona virusa. Policija i zdravstvene institucije rade, ali je većina komercijalnih objekata zatvorena.

Narendra Modi, indijski premijer, pozvao je juče građane da dobrovoljno poštuju četrnaestočasovni policijski čas, koji se smatra ključnom merom u borbi protiv širenja virusa, a koji ne opterećuje zdravstveni sistem i koji se obično praktikuje u trajanju od dve nedelje.

Nakon Modijevog apela mnogi radnici koji vozom putuju na posao iz sela u gradove pohitali su da se vrate svojim kućama i tako au napravili velike gužve. Zbog toga su kasno juče ukinute glavne linije vozova koje idu ka najvećim gradovima Indije i linije na dugim relacijama. Ova zabrana odnosi se samo na putničke, ali ne i na teretne vozove.

U Indiji je trenutno najmanje 415 osoba zaraženo korona virusom, dok je sedmoro umrlo. Pretpostavlja se da je razlog za ovako mali broj obolelih u ovoj zemlji spram ukupnog broja stanovnika posledica nedovoljnog testiranja. Testiranje je bilo najpre usmereno na internacionalne putnike i osobe sa kojima su bili u kontaktu, ali poslednjih dana počinje da se primenjuje i među osobama sa respiratornim problemima u bolnicama.

(Tanjug)

Prethodni tekstPo čemu je poznat indijski ples kathak? (video)
Sledeći tekstIndija potpuno zabranjuje izlazak iz kuće na 21 dan

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime