Indijci oduševili Maradonu, a i on njih svojim neočekivanim gestom

Dijego Maradona je drugi put u životu posetio indijski grad Kolkatu, do 2001. poznatu po prethodnoj, britanskoj verziji naziva, Kalkuta, a tamo je priredio pravi šou.

Razlog njegove posete bio je poziv gradskih većnika, koji su rešili da podignu statuu u njegovu čast.

Maradona je u ovom skoro petomilionskom gradu u Zapadnom Bengalu stigao uz ovacije, a onda je saznao da mu nije namenjena samo tri i po metra visoka statua, već i čitav jedan novi park koji će nositi njegovo ime.

U svom stilu, mašući peškirom, i to tradicionalnim „utarijom“, podsetio na svoja fudbalska slavlja, a onda se na kratko i obratio hiljadama ljudi koji su došli da ga vide, što su neki učinili i sa krovova zgrada.

„Nisam ja nikakav bog fudbala, već samo običan fudbaler. Srećan sam što sam opet u Kolkati“, rekao je slavni Argentinac, koji je u tom gradu prethodno bio 2008.

Njemu su domaćini ukazali čast stavljanjem crvene oznake na čelo, a ta, tradicionalna „tilaka“, se u pomenutom regionu Indije stavlja ljudima kojima se ukazuje veliko poštovanje.

Maradona se, međutim, nije zadržao samo na uživanju u statui i parku, te kratkom obraćanju okupljenom narodu, već je otišao i do lokalne bolnice u kojoj se leči jedanaestoro dece sa karcinomom.

Na iznenađenje lekara, a i samih mališana, svima je dao po 10.000 indijskih rupija, odnosno oko 135 evro, što je maltene iznos prosečne lokalne plate u Zapadnom Bengalu, koja je tamo oko 170 evra.

Prethodni tekstPrinc Indije u politici: Raul Gandi dolazi na čelo Kongresne partije?
Sledeći tekstMahindra u Indiji do 2020. lansira 3 električna modela

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime