Mahindra u Indiji do 2020. lansira 3 električna modela

Foto: Pixabay.com/MikesPhotos

Mahindra & Mahindra predstavlja jedinog proizvođača električnih automobila u Indiji, a iz ove kompanije stižu vesti o planovima za pravljenje tri električna modela do kraja dekade.

CEO ove kompanije Maheš Babu je najavio tri nova proizvoda, od kojih će sva tri imati visoke performanse. Očekuje se da će električna vozila biti SUV-ovi, sa autonomijom od 350, 300 i 250 km. Najbrži će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 8 sekundi.

Novosti stižu nakon što je indijska vlada najavila da će ova zemlja prodavati samo elekrična vozila do 2030. godine. Babu je rekao da je ova zemlja odlučna u tome, a najveći izazov predstavljaće infrastruktura.

Indijski proizvođač kaže da će do 2020. godine baterije biti značajno jeftinije nego danas, što znači da će i sama električna vozila pojeftiniti. To je za trižite poput Indije veoma važno, smatra ovaj proizvođač.

Mahindra trenutno prodaje četiri električna vozila u Indiji: mali, gradski e20 automobil, eVerito kompaktni sedan, eSuprto kombi i eAlfa rikše, prenosi Totalcar.

Prethodni tekstIndijci oduševili Maradonu, a i on njih svojim neočekivanim gestom
Sledeći tekstParata hleb – topi se u ustima

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime