Indijka postala Sofija, pa se u Kikindi udala za Peru

U Bašaidu kod Kikinde neobično venčanje Atile Fehera i Serbi Snoubol iz dalekog Melburna. U Australiji sklopili građanski brak, a pred Bogom se zakleli u banatskoj pravoslavnoj crkvi.

Njih dvoje upoznali su se i zavoleli u Australiji. Tamo su sklopili građanski brak, a sada su poželeli da organizuju crkveno venčanje, i to u njegovoj domovini.

– Više je razloga zbog kojih smo venčanje organizovali u Bašaidu. Najpre, jer sam odrastao u tom mestu, u kom živi polovina moje najbliže rodbine. U rodni kraj nisam dolazio otkako sam otišao u Australiju, pa sam odlučio da se sada svi okupimo i vidimo na jednom mestu. Osim toga, moja supruga je gledala fotografije crkve u Bašaidu i veoma joj se dopala, pa je i ona poželela da se baš tu venčamo i organizujemo slavlje za svu rodbinu i prijatelje. U toj crkvi smo kršteni i ja, moj brat i deda, pa sam joj još ranije pokazao fotografije koje snima moj drugar iz sela Goran i ona se oduševila – priča Atila.

Kao i na svakom venčanju, bilo je i pevanja i plakanja. Proradile su emocije, jer Atila nije video rođake 13 godina. Sa nekima se tek sada upoznao.

– Želeo sam da ih sve vidim, a da smo ih pojedinčano obilazili, ne bismo stigli ni za mesec dana. Zato smo odlučili da ih okupimo na ovaj način, jer ne znam kada ćemo ponovo doći – kaže Atila.

Prethodni tekstIndijka Hejli otišla, ali ostala uz Trampa
Sledeći tekstIndijska joga uz aerobik idealna je za srčane bolesnike

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime