Indijka upoznala mladića iz Kraljeva i zbog njega došla u Srbiju

Foto: Facebook/DraganŠibalić

Gur Kaur iz Indije na nagovor Dragana Šibalića iz Kraljeva, koga je upoznala na Himalajima, odlučila je da poseti Srbiju, Italiju i još nekoliko evropskih zemalja.

Gur Kaur je tako zbog prijateljstva sa našim avanturistom prvi put u životu napustila Indiju. Njih dvoje su se upoznali prošle godine na Himalajima, kada je Dragan svojim biciklom obilazio Indiju, a ona je sa prijateljima bila na planinarenju.

Iako je Dragan već uveliko poznati avanturista, koji je pre obilaska Indije putovao biciklom od Kraljeva do Tokija, možda je Gur svojom odlukom da napusti posao i prvi put izađe iz Indije kako bi upoznala Evropu postala veći avanturista od njega.

Gepostet von Dragan Šibalić am Donnerstag, 20. April 2017

– Radila sam kao inženjer za softvere. Dala sam otkaz na poslu da bih došla u Evropu. Ne brinem, kada se vratim, naći ću neki novi posao – ispričala je Gur za „Blic“.

Njihovo poznanstvo i prijateljstvo nastalo je sasvim slučajno na Himalajima.

– Razdaljine između mesta gde se može jesti i kupiti hrana bile su velike, a zbog velike visine i razređenosti vazduha, kao i teškog terena, dnevno sam prelazio u proseku samo četrdeset kilometara, tako da sam ostao bez hrane. Uopšte nisam imao predstavu kada ću naići na neko selo gde bih mogao naći nešto hrane. I tako sam naišao na jedan autobus sa planinarima koji su pored puta pravili pauzu. Među njima bila je i moja sadašnja prijateljica Gur – ispričao je Šibalić.

On kaže da mu je dala gomilu čokoladica i slatkiša pošto u blizini nije bilo nijedne prodavnice. Razmenili su i brojeve telefona, tako da su ostali u kontaktu. Dragan je u povratku sa Himalaja bio i nekoliko dana kod nje u gostima u Delhiju, gde Gur živi sa porodicom.

– Njena porodica me izuzetno lepo primila i ugostila. Inače, Gur pripada sikizmu i oni su izuzetno religiozni i patrijarhalni. Ostavio sam izgleda dobar utisak kod njih, tako da su je pustili da putuje sa mnom, jer kažu da imaju poverenja u nju – priča Dragan za „Blic“.

Sreli smo se na Himalajima 4.jula prošle godine sasvim slučajno… Sudbina ili šta li već, ovo prijateljstvo među nama i dalje traje…

Gepostet von Dragan Šibalić am Montag, 10. April 2017

Gur nije nikada pre putovala van Indije, a želela je da vidi Evropu i nije joj trebalo puno vremena da se odluči da dođe. Takođe želela je i da Dragana ponovo vidi.

Sasvim slučajno smo se sreli, a naše prijateljstvo će ostati zauvek – iskreno nam je odgovorio ovaj Kraljevčanin.

Nakon što je Gur sletela u Beograd i posle dana provedenog u glavnom gradu Srbije, putovanje su nastavili za Rim, Veneciju, Veronu, Milano, Minhen. Kažu da će ići i za Keln, Berlin, Prag, a onda se ponovo vratiti za Beograd, odakle će Gur odleteti za Amsterdam, a posle za Delhi.

Prethodni tekstUčenici u ovoj školi mogu da pišu obema rukama istovremeno
Sledeći tekstUpoznajte indijskog Džejms Bonda

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime