Indijka – uspešna šahistkinja

U glavnom gradu Kneževine Monako Monte Karlu održan je drugi iz serije Grand Pri turnira FIDE, koji će na površinu izbaciti dve učesnice sledećeg turnira kandidatkinja za svetsku šahovsku prvakinju.

Na prvom turniru ove serije, održanom u Moskvi, pobedila je Indijka Humpy Koneru ispred Kineskinje Wenjun Ju i Ruskinje Aleksandre Gorjačkine, koje su podelile drugo mesto. Tom pobedom Koneru je osvojila 160 Grand Pri bodova, 40 više od Ju i Gorjačkine, a četvrta je bila Ruskinja Katerina Lagno s osvojenih 90 GP bodova.

Od najvećih favoritkinja Monako će preskočiti Wenjun Ju, tako da će Koneru, Gorjačkina i Lagno najverovatnije iskoristiti priliku da se učvrste na vrhu.

U prvom kolu odlučena je samo jedna partija. Najveća favoritkinja Humpy Koneru uz mnogo sreće pobedila je odličnu Ruskinju Valentinu Guninu. U nadmoćnoj poziciji u središnjici Gunina je propustila jednostavan dobitak i onda slabom igrom u završnici čak pretrpela poraz.

Sve ostale partije završene su podelom boda, čak i vrlo borbeni okršaj sestara Muzičuk. Marija je opasno zapretila u napadu, ali je Ana našla izlaz u žrtvi figure sa večnim šahom. Ponavljanjem poteza zbog „večnog“ napada završen je i susret između Aleksandre Gorjačkine i Katerine Lagno.

Rezultati 1. kola:
Harika-Dzagnidze remi, Paehtz-Zhao remi, Cramling-Kosteniuk remi, Gorjačkina-Lagno remi, Gunina-Koneru 0-1, Muzičuk M.-Muzičuk A. remi.

(Hina)

Prethodni tekstIndijci od davnina ovaj plod koriste kao lek
Sledeći tekstMlada Indijka ignorisala kvržicu u abdomenu, ne sluteći…

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime