Indijska ambasadorka posetila 84. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Foto: Ambasada Indije

Gđa Narinder Čohan, ambasadorka Indije, posetila je 17. maja Novosadski poljoprivredni sajam i obišla istaknute indijske kompanije koje proizvode traktore poput “Mahindre i Mahindre” (koju zastupa Agropanonka), “Sonalike” (koju zastupa FPM Agromehanika) i “TAFE” (koju zastupa Amalgamations Group).

Foto: Ambasada Indije

84. Međunarodni poljoprivredni sajam koji se održavao od 13. do 19. maja 2017. u Novom Sadu predstavlja najveću manifestaciju u oblasti poljoprivrede u Srbiji i jedan je od najvećih sajmova te vrste u jugoistočnoj Evropi.

Foto: Ambasada Indije

Ovaj sajam okuplja najveće izlagače koji predstavljaju svoje proizvode i usluge u oblasti poljoprivredne proizvodnje, industrije hrane i pića, poljoprivrednih mašina, opreme za industriju prerade hrane, hemijska i zaštitna sredstva, organsku hranu, kao i druge proizvode i usluge iz sveta agrobiznisa.

Foto: Ambasada Indije

Poljoprivreda, prehrambena industrija i poljo-mehanizacija važne su oblasti u bilateralnim komercijalnim odnosima Indije i Srbije i bili su važna tačka dnevnog reda prilikom sastanka premijera dveju zemalja na marginama globalnog samita “Vibrant Gujarat“ 2017. i tokom 3. sastanka Zajedničkog ekonomskog komiteta (10. marta 2017).

Ovi segmenti su ključni kada su trgovinski odnosi Indije i Srbije u pitanju i imaju veoma veliki potencijal za rast kako trgovine tako i investicija. Indijski proizvođači traktora imaju veoma dobru reputaciju u Srbiji i na Balkanu. Indijske kompanije Mahindra i Sonalika bave se sklapanjem traktora u Srbiji preko svojih lokalnih partnera.

Prethodni tekstMerkel i Modi šetali vrtom Meseberg palate
Sledeći tekstModi: Tražio sam od Merkel da Nemačka pomogne našem fudbalu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime