Dačić sa ambasadorkom o poseti Indiji

Foto: Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa indijskom ambasadorkom Narinder Čauhan o svojoj predstojećoj poseti Republici Indiji, 2. i 3. maja.

Dačić u Indiju putuje na poziv ministarke spoljnih poslova te zemlje Sušme Svaradž, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Poseta Indiji od posebnog je značaja, imajući u vidu da se realizuje u godini u kojoj naše dve zemlje obeležavaju jubilej – 70 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Na sastanku Dačića i Čauhran ocenjeno je da odnose Srbije i Indije karakteriše tradicionalno prijateljstvo i razumevanje, koje vuče korene još iz Pokreta nesvrstanih zemalja.

Obostrano je konstatovano da postoje uslovi za intenziviranje političkog dijaloga i unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje na svim poljima, a posebno produbljivanje privredne saradnje u oblasti automobilske, traktorske, poljoprivredno-prehrambene, farmaceutske, IT industrije, zdravstva i farmaceutike, naučno-tehničke i kulturne saradnje, filma, turizma i sporta.

Prethodni tekstIndustrija medija i zabave će do 2020. porasti na 30,6 milijardi dolara
Sledeći tekstOdlike Gandijeve satjagrahe

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime