Indijska atletičarka: „To sam ja i uvek ću biti ja, završila sam…“

Foto: twitter.com/caster800m

Nakon što je njena žalba Sudu za sportsku arbitražu odbačena i u očekivanju usvajanja novog pravilnika Međunarodne atletske federacije, Kaster Semenja dala je svojim navijačima povoda da veruju da će se ona povući iz atletike pre nego što pristane da lekovima smanjuje nivo testosterona u organizmu.

Kaster Semenja vodila je borbu protiv najavljenog novog pravila Međunarodne atletske federacije po kome će ubuduće atletičarke sa prirodno visokim nivoom testosterona morati da uzimaju lekove kako bi isti smanjile ako žele da se takmiče u određenim disciplinama. Ili da promene discipline.

Pre nekoliko dana Sud za sportsku arbitražu je odbio njenu žalbu, a dvostruka olimpijska šampionka je nakon toga na svom Tviteru postavila citat koji je navijače naveo da pomisle da najavljuje povlačenje:

„Znati kada je vreme da odeš je mudrost. Imati snage za to je hrabrost. Otići podignute glave je dostojanstvo“, piše na fotografiji.

Mnogo je onih koji su Semenji poručili da ne treba da odustane i da nije sama u borbi.

Njen sledeći post ne deluje kao poruka nekoga ko će borbu nastaviti:

„To sam ja i uvek ću biti ja. Završila sam“, napisala je Semenja.

Atletski savez Južne Afrike u saopštenju nakon odluke o odbacivanju žalbe koju je uložila atletičarka naveo je da je „šokiran odlukom“ i da takav stav samo legalizuje diskriminaciju.

Indijska sprinterka Duti Čand koja je iz svoje duge borbe koja je imala isti povod kao borba koju je vodila Semenja izašla kao pobednica rekla je da je odluka koju je doneo Sud za sportsku arbitražu „pogrešna.

„Veoma sam tužna zbog Kaster. Ona je rođena da pati kao i ja. Nadam se da će ona i njen tim naći način da se izbore sa nepravdom. Ona je olimpijska šampionka i njena zemlja je stala iza nje“, navela je Čand koja je prošle godine pobedila IAAF tužbom i dobila dozvolu da se ponovo takmiči.

(Maja Todić, sportklub.rs)

Prethodni tekstČudo Božje: neverovatan incident u Indiji (video)
Sledeći tekstIndijska glumica ulepšala holivudsko venčanje

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime