Indijska farmaceutska kuća prodaje svoj poslovni ogranak Amerikancima

Foto: Pixabay.com/DarkoStojanovic

Indijska farmaceutska kuća Klaris Lajfsajens prodaje svoj globalni poslovni ogranak vezan za generičke vakcine američkoj farmaceutskoj kući Bakster Internacional za 625 miliona dolara.
Indijska strana će značajan deo sredstava prikupljenih ovom prodajom podeliti svojim akcionarima.

Dogovorena suma je dva puta veća od tržišne vrednosti ogranka firme Klaris od 285 miliona dolara. Ceo posao prodaje bi trebao da se okonča do kraja 2017.godine.

U fiskalnoj 2015-16.g. firma Klaris ostvarila je prihod od 91 miliona u segmentu generičkih vakcina, što predstavlja 78% ukupnih prihoda ove firme. Na kraju fiskalne godine Klaris je objavio da ukupan bruto dug firme iznosi 88 miliona dolara dok neto dug iznosi 30 miliona dolara.

Indijska strana je u ovom generičkom segmentu globalno poslovala preko niz podružnica. Firma je podnela ukupno ukupno 40 aplikacija za dobijanje dozvole od američke agencije za hranu i lekove (FDA), od kojih su već 16 odobrene. Indijski Klaris posluje u preko 75 zemalja širom sveta.

U odvojenoj izjavi firma Bakster izjavila je da će ova akvizicija proširiti ponudu, tržišni portfolio, istraživačko razvojne potencijale i FDA-odobrene proizvodne pogone firme.

Ogranak firme Klaris vezan za generičke vakcine proširiće mogućnosti proizvodnje generičkih lekova, poput anestezija, analgetika, antiinfektivnih lekova kao i proizvoda ključnih za njihovu primenu poput ampula, bočica i pakovanja.

Prethodni tekstU institucijama visokog obrazovanja, Indija je druga najzastupljenija zemlja
Sledeći tekstProgram “Veštine Indije” na inicijativu premijera Modija

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime