Indijska kompanija „Tafe“ planira da u IMT godišnje proizvede 5.000 traktora

Foto: Photos_by_J_Neujahr/pixabay.com

Indijski gigant „Tafe“ kupio je juče IMT, a prvi traktor mogao bi biti proizvden za 12 meseci, pod imenom IMT.

Zamenik direktora kompanije „Tafe“ za evropsko tržište Kamal Ahuja rekao je novinarima da „Tafe“ koristi tehnologiju ferguson, koju ima i IMT od 1957. godine.

Po njegovim rečima, „Tafe“ je kupio samo brend i intelektualna prava i namerava da oživi taj brend uz ferguson tehnologiju i kooperante u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji kako bi što veći deo traktora bio proizveden, a ne samo sklopljen u Srbiji.

Kada je reč o dugoročnim planovima, Ahuja navodi da, kada se dostigne 50 odsto domaćeg udela u proizvodu, namera je da se „Tafe“ širi u Rusiju i druge zemlje sa kojima Srbija ima strateške ugovore. Navodi i da će se tek videti gde će biti izgrađena nova zgrada IMT-a, jer proizvodnja neće biti u Beogradu.

Kaže da novi pogon sigurno neće biti na Novom Beogradu, jer tu nije mesto teškoj industriji.

Trenutno jedan od potencijalnih objekata biti u Jarkovcu, ali da to neće biti jedini izgrađeni objekat u Srbiji, rekao je Ahuja.

Dodaje i da je cilj u prvih pet godina proizvodnja minimum 5.000 traktora i to najpre za srpsko tržište, a kasnije se planira i proširenje na tržišta bivših jugoslovenskih republika, Poljske i eventualno Mađarske i Rumunije.

– Kada to budemo postigli, imamo nameru da se širimo u Rusiju i druge zemlje sa kojima Srbija ima strateške ugovore – izjavio je zamenik direktora kompanije „Tafe“.

Ambasadorka Indije u Srbiji, Nj. E. gđa Narinder Čohan, rekla je da zadovoljna što je indijska kompanija „Tafe“ kupila beogradski IMT.

– Kupovina IMT od strane kompanije „Tafe“ je dobar korak u pravcu daljeg razvoja ekonomske saradnje naše dve zemlje. „Tafe“ je među najvećim proizvođačima traktora u svetu i verujem da će njihovo znanje pomoći daljem razvoju srpske fabrike. Moram da istaknem i veliki doprinos predsednice Vlade Ane Brnabić koja se lično angaovala kako bi se ova investiija uspešno realizovala – istakla je ambasadorka Indije.

Ko je „Tafe“?

  • 1,2 milijarde evra godišnji promet
  • 150.000 traktora napravi svake godine
  • 1.000 dilera koji prodaju njihove traktore
  • 100 zemalja u koje izvozi traktore
  • 3 marke traktora prave: Massei Ferguson, TAFE i Eicher
Prethodni tekstOd 2015. godine pošumljenost Indije porasla za preko 1%
Sledeći tekstMinistar poljoprivrede: „Tafe“ nudi posao za 800 radnika, to je samo početak (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime