Indijski bogataš platio grupno venčanje za 251 ženu

Foto: Youtube/AniNews

Indijski bogataš i trgovac nekretninama platio je 251 ženi masovno svečano venčanje na Badnji dan. Poslovni čovek Maheš Savani organizovao je masovno venčanje u gradu Suratu u zapadnoj državi Gudžarat, i to za parove hinduiste, ali i one muslimanske i hrišćanske manjine.

Savani već niz godina plaća i organizuje venčanja devojaka koje su izgubile oca i ne mogu da plate trošak venčanja. Od 2012. godine Savani je pomogao 969 devojaka da se udaju na masovnim venčanjima.

„Imam dva sina i nemam ćerku, iako sam uvek želeo jednu“, rekao je on.

„Te devojke kao da su moje ćerke, a ja sam im kao poočim. Jako me raduje kada ih vidim radosne“, kaže Savani, i dodaje:

„Nema ničega pobožnijeg od Kaniadana (hinduističkog obreda davanja ćerki u brak). Jedan od mojih poslovnih prijatelja Batukbai Movalija, ove godine je takođe pomogao plaćajući venčanje“.

Osim plaćanja obreda Savani plaća i poklone, poput zlatnog i srebrnog nakita, kućnih aparata i nameštaja za svaku mladu do ukupnog iznosa od 6.250 dolara, rekao je njegov pomoćnik.

On, takođe, plaća i troškove posle venčanja, kao što su porodiljsko bolovanje i školovanje dece.

Masovna venčanja uobičajan su način smanjenja troškova za siromašnije parove u Indiji. Takva venčanja obično organiziuju filantropi, lokalni čelnici ili organizacije koje deluju u zajednici.

Prethodni tekstZačinite prazničnu trpezu uz aromatičnu tandoori piletinu (video)
Sledeći tekstPet najromantičnijih mesta u Indiji za medeni mesec iz snova

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime