Jela iz Indije su jednostavna za pripremu, aromatična i na oko primamljiva. Pirinač i piletina gospodarili su u činijama kulinarske ekipe u Kulturnom centru „Grad”.
Na tradicionalnom „Delikatesnom ponedeljku” varjače su se latili članovi udruženja „Kompot –centar za delikatesna istraživanja”.
Oni istražuju hranu sa našeg podneblja, bave se promocijom gastronomije i čuvaju od zaborava stare recepte. U svom poduhvatu sinoć su otišli korak dalje i zavirili u kulinarski svet Indije.
Za šporetom su bili Milan Nikolajević, Nebojša Anđelković i Bogdan Pirgić.
Članovi udruženja „Kompot – centar za delikatesna istraživanja” u KC „Grad” (Foto: A. Vasiljević)
Gurmani su bili u prilici da probaju mariniranu piletinu u paradajz sosu sa indijskim začinima. Kuvari su pripremili i kari od crvenog sočiva i dodali mu patlidžan, tikvice i karfiol.
Poseban izazov za čula bio je specijalitet od kajsija koje su se krčkale sa začinom. Tako je ovo voće dobilo i sladak i kiseo ukus.
(A. K, „Politika“)