Indijski poslastičari napravili kolač od 6,5 kilometara (video)

Više stotina indijskih poslastičara u državi Kerali napravilo je najduži kolač na svetu, sveukupne dužine 6,5 kilometara, čime su oborili prethodni rekord koji su postavili kineski poslastičari.

Ogromni kolač od vanile koji je težak 27.000 kilograma, izložili su na nekoliko hiljada stolova u gradu Trisuru, saopštili su organizatori.

U pripremi kolača učestvovalo je oko 1500 poslastičara i pekara, koji su na izradu jedinstvenog dezerta s čokoladnim ganašeom utrošili četiri sata. Pritom su upotrebili oko 12.000 kilograma šećera i brašna.

Događaj je privukao mnoštvo znatiželjnika koji su se okupili da bi videli kako nastaje divovski kolač u organizaciji Udruženja pekara države Kerale (BAKE).

Glavni sekretar udruženja Naušad je rekao novinarima da su iz Ginisove knjige rekorda kazali da je kolač dugačak 6.500 metara i da bi mogao da premaši rekord koji su 2018. godine postavili kineski poslastičari koji su tada u okrugu Ziksi napravili voćni kolač dugačak 3,2 km. Čeka se još i službena potvrda.

Naušad je kazao da je svrha podviga indijskih poslastičara bila da pokažu svetu svoju stručnost.

(Hina)

Prethodni tekstAlarm: indijska kobra povratila flašu (video)
Sledeći tekstPraznik pokretnih slika u indijskom Oksfordu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime