Indijski proizvođači poljomehanizacije na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu (13-19. maj 2017)

Foto: twitter.com/NoviSadExpo

84. Međunarodni poljoprivredni sajam koji se održava od 13. do 19. maja 2017. u Novom Sadu predstavlja najveću manifestaciju u oblasti poljoprivrede u Srbiji i jedan je od najvećih sajmova te vrste u jugoistočnoj Evropi.

Ovaj sajam okuplja najveće izlagače koji predstavljaju svoje proizvode i usluge u oblasti poljoprivredne proizvodnje, industrije hrane i pića, poljoprivrednih mašina, opreme za industriju prerade hrane, hemijska i zaštitna sredstva, organsku hranu, kao i druge proizvode i usluge iz sveta agrobiznisa.

Dana 13. maja 2017, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svečano je otvorio sajam koji će  prema očekivanjima okupiti preko 1.500 izlagača iz 60 zemalja, kao i najistaknutije poslovne ljude iz srpske poljoprivrede i ostalih privrednih grana.

Gđa Narinder Čohan, ambasadorka Indije, 17. maja posetila je Novosadski sajam i obišla istaknute indijske kompanije koje proizvode traktore poput “Mahindre i Mahindre” (koju zastupa Agropanonka), “Sonalike” (koju zastupa FPM Agromehanika), i “TAFE” (koju zastupa Amalgamations Group).

Poljoprivreda, prehrambena industrija i poljo-mehanizacija su važna oblasti u bilateralnim komercijalnim odnosima Indije i Srbije i bili su važna tačka dnevnog reda prilikom sastanka premijera dveju zemalja na marginama globalnog samita “Vibrant Gujarat“ 2017. i tokom 3. sastanka Zajedničkog ekonomskog komiteta (10. marta 2017).

Ovi segmenti su ključni kada su trgovinski odnosi Indije i Srbije u pitanju i imaju veoma veliki potencijal za rast kako trgovine tako i investicija. Indijski proizvođači traktora imaju veoma dobru reputaciju u Srbiji i na Balkanu. Indijske kompanije Mahindra i Sonalika sklapaju traktore u Srbiji preko svojih lokalnih partnera.

Prethodni tekstPostao je najmanja beba na svetu kojoj je uspešno operisano srce
Sledeći tekstIndija udvostručila uvoz zlata u prvom kvartalu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime