Indijski taksista vraća kući decu koja su se izgubila

Foto: Pixabay.com/Simon

Anil Kumar (43) radi kao taksista u Nju Delhiju, ustaje svakoga dana u 6 ujutru i provede najmanje dva sata pomažući deci koja su se izgubila da se vrate kući.

Kako izveštava policija indijskog grada, tu svakodnevno nestane bar 22 dece. Neka deca ipak imaju sreće da nalete na ovog taksistu i da se vrate svojim porodicama, prenosi „Nju Delhi TV“.

Kumar radi kao vozač u Delhiju duži niz godina, ali dok prevozi putnike do njihovih odredišta uspeva da primeti ako je neko dete u nevolji. U Nju Delhi se preselio pre dve decenije iz grada Gaziabada.

– Radio sam kao vozač autobusa u privatnoj kompaniji. Često bih viđao decu kojima je „pobegao“ autobus ili su se izgubila pa sam im pomagao – rekao je Kumar.

Od kada boravi u Delhiju vratio je roditeljima najmanje desetoro dece.

Nakon što izađe iz kuće Kumar provede najmanje dva sata gledajući da li je neko dete u nevolji.

– Odlazim do prometnih mesta kao što su hramovi i škole i pokušavam da pomognem svakom detetu za koje mi se učini da je igubljeno i uplašeno – rekao je Kumar.

Nedavno mu se dogodilo da je, dok je čekao putnike da uđu u auto, video rastojeno dete u pratnji starijeg muškarca. Nakon što mu je postavio nekoliko pitanja, shvatio je da je dete oteto. Pošto se osetio ugroženim, otmičar je pobegao, a Kumar je odveo dete do najbliže policijske stanice.

Taksista kaže da ljudima koje prevozi ne smeta kad on stane i ponudi pomoć detetu. Seća se kako je jednom prevozio klijente kada je ugledao četvorogodišnje dete koje je delovalo izgubljeno.

– Insistirao sam da ih odvezem do željene destinacije pa da se vratim po dete, ali su oni hteli da se prvo pobrinem za njega. Izašli su iz kola i uzeli drugi taksi – govori Kumar.

Taksista se priseća kako je pomogao jedanaestogodišnjoj devojčici koju su pratila dvojica motociklista. Uplašena devojčica mu je prišla i zamolila ga da joj pomogne pa je on odveo policajcima koji su je vratili kući.

Naglašava da sa policijom iz Nju Delhija sjajno sarađuje.

– Poznajemo ga sedam ili osam godina. Jednom je u potrazi za roditeljima jednog deteta išao od vrata do vrata u oblasti Kalkaji i nije se smirio dok porodica nije bila na okupu – rekao je šef policijske stanice SP Tomar.

Nedavno je Kumar dobio nagradu za svoj rad od strane policije Delhija. Firma Ola za koju Kumar radi podržava to što on radi.

– Ola je ponosna što ima tako odgovornog radnika. Sa velikim ponosom odajemo priznanje svakome ko donese pozitivnost i radost na svoje radno mesto – rekli su iz firme.
Kumar ima dvoje dece i kaže da ni jedan roditelj ne bi trebalo da doživi bol gubitka deteta.

– Pre 14 ili 15 godina dete mog prijatelja je nestalo. Kada sam video koliko je slomljen rešio sam da pomažem deci kojima je pomoć potrebna – priznaje Kumar.

Danas kada odlazi na posao njegova žena mu poručuje da pomogne mnogim ljudima.

Prethodni tekstNovi hit Amira Kana pokorio i Kinu
Sledeći tekstBožanstvene neveste – slavne indijske TV glumice koje su „stale na ludi kamen“

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime