Indijski vrhovni sud: Plesni barovi ponovo mogu da rade

Фото: Shraddhaphotostories/Pixabay.com

NJU DELHI – Indijski vrhovni sud omogućio je ponovno otvaranje plesnih barova u Mumbaju, koji su bili ključni za noćni život u glavnom gradu zabave, sve dok nisu bili zabranjeni pre šest godina.

Sud je odlucio da barovi u kojima se nalaze mlade žene koje su plaćene da nose seksi odeću i plešu na muziku iz Bolivoda, više ne moraju da budu udaljeni više od kilometra od verskih objekata, škola i koledža.

Takođe je odustao od toga da prisili barove da imaju sigurnosne kamere i pregradu između barskih soba i plesnih podijuma.

U Mumbaju je bilo oko 700 plesnih barova i još 650 u drugim delovima države Maharaštra, gde je bilo zaposleno 75.000 plesača, pre nego što je vlada naredila da se zatvore 2012. godine na osnovu toga što su kvarili mlade ljude.

Indijska vlada je 2016. godine usvojila novi zakon kojim su nametnuta stroga ogranicenja, ali su ih vlasnici hotela i restorana smatrali neprihvatljivima i podneli su peticiju najvišem sudu.

Sud je, medutim, prihvatio molbu vlade da plesnim barovima bude dozvoljeno da ostanu otvoreni u državi Maharaštra izmedu 18:30 i 23:30 sati, a ne do 1:30 sati, kako je zahtevalo Udruženje vlasnika barova.

Ljudi u tim barovima mogu da časte plesače, ali ne mogu da bacaju novac na njih kao u prošlosti, odlučio je sud.

(Tanjug)

Prethodni tekstIndija će do 2030. nadmašiti SAD i postati druga ekonomska sila
Sledeći tekstPrva Indijka na vrhu Svete planine

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime