Industrija keramike će udvostručiti promet do 2020. godine

Foto: Pixabay.com/Hans

Procene govore da će indijska industrija keramike udvostručiti promet do 2020.godine i
ostvariti promet od 7,8 milijardi dolara, najviše zahvaljujući rastu domaće potrošnje ali i izvoza na Bliski istok, Evropu i druge destinacije.

Indijski proizvođači su spremni da se takmiče sa Kinom na globalnom nivou, zemljom koja je vodeći izvoznik sa 40% udela na svetskom tržištu. Za ovo je neohodno proširiti paletu proizvoda i istražiti mogućnosti plasmana na nova tržišta. Da bi privukli više klijenata iz sveta, Udruženje Morbi keramički klaster iz Gudžarata svake godine organizuje sajam „neverovatna Keramika“ koji se ove godine održava od 16.-19. novembra 2017.godine.

Indijski proizvođači keramike žele da do 2020.g. udvostruče svoje prihode sa sadašnjih 3,9 milijardi na ukupno 7,8 milijardi dolara. Ova industrijska grana u Indiji zapošljava preko milion kvalifikovanih i nekvalifikovanih kadrova. Ujedno očekuje se i rast domaće tražnje u delimično urbanim i ruralnim predelima. Interesantan je podatak da Indija čak 20% svog ukupnog izvoza iz ove oblasti plasira na tržište Saudijske Arabije.

Prethodni tekstUsred noći Indijac u kući zatekao – krokodila od 3 metra
Sledeći tekstInvesticije od 11,25 milijardi dolara iz privatnog sektora na World Food India

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime