Investicije od 11,25 milijardi dolara iz privatnog sektora na World Food India

Trodnevni sajam hrane World Food India završen je u nedelju uz investicije vredne 19 milijardi dolara, uključujući 11,25 milijardi dolara iz privatnog sektora u 50 MoU, a mnogi učesnici rekli su da će pomoći indijskom sektoru za preradu hrane.

Tokom konferencije World Food India, delegati iz svih država, preko 60 zemalja, održali su sastanke o mogućnostima i ekspanziji sektora za preradu hrane, koji su označili kao vrlo produktivan.

I.S. Prasad, izvršni direktor državnog odbora za prehrambeno industriju, izjavio je da je Vlada planirala 12 parkova za hranu, pored plana Vlade Indije za 42 takva parka širom zemlje.

„Potpisali smo Memorandum o razumevanju sa Japanom tokom konferencije, a Šri Lanka je pokazala interesovanje za ulaganje u našu državu“, rekao je Prasad za IANS.

Međunarodne vladine agencije i kompanije koje su prisustvovale konferenciji – izjavile su da im WFI pomaze da izlože svoje proizvode.

Kuldeep Bera iz Udruženja za proizvodnju mleka u Asamu rekao je da će konferencija pomoći da se poljoprivrednici uvere u prednosti prerade hrane.

Jedan japanski zvaničnik rekao je da zemlja želi da promoviše zdravu japansku prerađenu hranu, kao i sirove prehrambene proizvode u Indiji.

„Imamo odličan povratni odgovor: mnogi posetioci pokazali su interesovanje za ono što smo predstavili“, rekao je zvaničnik.

Jedan zvaničnik iz danske industrije hrane rekao je da su kompanije predstavile svoja stručna mišljenja i ideje o izgradnji infrastrukture u sektoru za preradu hrane, uključujući tzv. hladan lanac.

Prethodni tekstIndustrija keramike će udvostručiti promet do 2020. godine
Sledeći tekstNedimović: Proširenje saradnje sa Indijom u poljoprivredi, fokus na proizvodnji traktora i mehanizacije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime