Jedanaestogodišnjak polagao Mensin test – bolji od Hokinga i Ajnštajna

Foto: Youtube/shubham gupta

Jedan jedanaestogodišnjak je na testu koji meri koeficijent inteligencije pokazao bolje rezultate nego što je izmereno Albertu Ajnštajnu i Stivenu Hokingu.

Naime, Arnav Šarma iz Ridinga zabeležio je neverovatnih 162 a to je ujedno i maksimum koji može da se postigne.

Arnav, čija je porodica poreklom iz Indije, rekao je da nije bio nervozan tokom testa.

– Nisam se pripremao za test i uopšte nisam bio uplašen ili nervozan. Bilo je nekoliko nas u prostoriji, uglavnom odrasli. Kada sam porodici rekao rezultate, bili su iznenađeni i srećni u isto vreme – prisetio se dečak.

Njegova majka Damija Šarma primetila je da se njen sin od ostale dece razlikuje još dok je bio sasvim mali.

– Sa dve godine brojao je preko 100. Morala sam da prestanem da ga učim brojevima jer je mogao da ih kazuje unedogled – kaže Damija i dodala da je i njegov otac izuzetno pametan.

Njegov talenat ne uključuje samo matematiku, već obožava da peva, pleše, svira klavir, igra badminton i može da navede sve glavne gradove sveta.

Predstavnici Mense izjavili su da se vrlo verovatno do kraja 21. veka neće pojaviti osoba koja će zabeležiti rezultat poput Arnava.

1 KOMENTAR

  1. Odlično. Sada očekujemo od njega i njegovih drugara iz Mense jedan Hulio-Ramov Zvezdani Pogon. Šta? Ne mogu da ga izmisle i naprave!? Džabamu ondak zlatna kolajna iz mrtvih testova. Tesla nije polagao testove a bio je jači od svih tih Mensinih pulena sa Ajnštajnom i Hokingom pride. Tesla je bio jači i od samoga Boga. Kako? Lako! Napravio je elisu za brodove koja proizvodi toliku silu… Da Bog nije stvorio materijal koji bi izdržao tu silinu zato elisa nikada nije zaživela u komercijalnoj proizvodnji.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime