Jedanaestogodišnjak polagao Mensin test – bolji od Hokinga i Ajnštajna

Foto: Youtube/shubham gupta

Jedan jedanaestogodišnjak je na testu koji meri koeficijent inteligencije pokazao bolje rezultate nego što je izmereno Albertu Ajnštajnu i Stivenu Hokingu.

Naime, Arnav Šarma iz Ridinga zabeležio je neverovatnih 162 a to je ujedno i maksimum koji može da se postigne.

Arnav, čija je porodica poreklom iz Indije, rekao je da nije bio nervozan tokom testa.

– Nisam se pripremao za test i uopšte nisam bio uplašen ili nervozan. Bilo je nekoliko nas u prostoriji, uglavnom odrasli. Kada sam porodici rekao rezultate, bili su iznenađeni i srećni u isto vreme – prisetio se dečak.

Njegova majka Damija Šarma primetila je da se njen sin od ostale dece razlikuje još dok je bio sasvim mali.

– Sa dve godine brojao je preko 100. Morala sam da prestanem da ga učim brojevima jer je mogao da ih kazuje unedogled – kaže Damija i dodala da je i njegov otac izuzetno pametan.

Njegov talenat ne uključuje samo matematiku, već obožava da peva, pleše, svira klavir, igra badminton i može da navede sve glavne gradove sveta.

Predstavnici Mense izjavili su da se vrlo verovatno do kraja 21. veka neće pojaviti osoba koja će zabeležiti rezultat poput Arnava.

Prethodni tekstIndijac napunio 121. godinu, doktor kaže: „Ima srce k’o u mladića“
Sledeći tekstPremijer Indije na samitu G20 u Hamburgu

1 KOMENTAR

  1. Odlično. Sada očekujemo od njega i njegovih drugara iz Mense jedan Hulio-Ramov Zvezdani Pogon. Šta? Ne mogu da ga izmisle i naprave!? Džabamu ondak zlatna kolajna iz mrtvih testova. Tesla nije polagao testove a bio je jači od svih tih Mensinih pulena sa Ajnštajnom i Hokingom pride. Tesla je bio jači i od samoga Boga. Kako? Lako! Napravio je elisu za brodove koja proizvodi toliku silu… Da Bog nije stvorio materijal koji bi izdržao tu silinu zato elisa nikada nije zaživela u komercijalnoj proizvodnji.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime