Jugoimport u Indiji u poslu od 3 milijarde evra

Foto: Pixabay.com/stevepb

Indijska kompanija Anil Ambani grupa sklopila je strateško partnerstvo sa srpskim Jugoimport SDPR-om vredan 2,7 milijardi evra u narednih deset godina.

Kako javljaju indijski mediji, partnerstvo se odnosi na proizvodnju municije i otkrivanje poslovnih mogućnosti.

Kompanija Anil Ambani grupa je to objavila, kako se navodi, dan nakon što se šef Rilajns defens amjunišn u okviru koje ta kompanija posluje, sreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Susretu su prisustvovali i ministar odbrane Zoran Đorđević, kao i generalni direktor Jugoimport SDPR-a, navodi se u tekstu.

“Dve kompanije će zajedno raditi između ostalog na polju naoružanja, sa projektovanim zahtevom indijskih oružanih snaga u narednih deset godina od 2,7 milijardi evra”, navodi se u izjavi.

Navodi se i da postoji mogućnost izvoza naoružanja, zajedno sa transferom tehnologije originalnih prouzvođača vojne opreme i proizvodnju u Indiji.

Jugoimport je, piše u tekstu, državna kompanija i lider na tržištu naoružanja i vojne opreme, koji je ponudio potpuno tehnološko rešenje u skladu sa zahtevima indisjke vlade i kompanije Rilajans grupa, koja je predložila grinfild investiciju za izgradnju fabrike za proizvodnju municije.

Kako je navedeno, Rilajns grupa će takođe raditi na razvoju nove generacije municije kako bi izašla u susret potrebama indijskih oružanih snaga u budućnosti.

Indija trenutno uvozi skoro polovinu municije, za koje godišnje izdvaja 1,4 milijarde evra.

Prethodni tekstIndija ispituje podmornicu klase Kanderi
Sledeći tekstIndijski ep kao srpska istorija

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime