Karnataka želi da postane glavno čvorište za proizvodnju elektro-vozila u Indiji

Foto: Pixabay.com/wiggijo

Savezna indijska država Karnataka želi da privuče investicije u vrednosti od 4 milijarde dolara u delatnost istraživanja i razvoja (R&D) i proizvodnju električnih vozila (EV). Indijska Vlada istovremeno ulaže napore kako bi podstakla proizvođače automobila da razvijaju zelene tehnologije.

Karnataka je prva indijska savezna država koja je usvojila strategiju koja se odnosi na elektro-vozila sa ciljem posticanja prodaje EV, ali i izgradnju prateće infrastrukture za punjenje baterija i uspostavljanje posebnih proizvodnih zona.

Ova savezna država želi da kroz razvoj ove zelene industrijske grane stvori 55.000 novih
radnih mesta. Jedan od glavnih ciljeva je podsticanje proizvodnje elektro-vozila ali i stvaranje firmi koje se bave razvojem i inovativnim preduzetništvom. U Karnataki već postoji ekosistem elektro industrije, zahvaljujući firmama koje su već počele proizvodnju elektro-
vozila poput firme Reva-Mahindra Electric, ujedno u ovoj saveznoj državi se nalazi centrala vrlo perspektivne inovativne kompanije Ater Enerdži. Osim proizvođača, u Karnataki su
takođe prisutni proizvođači komponenti poput firmi Bosch i Delphi, koji se uveliko pripremaju za razvoj elektro industrije u Indiji.

Prethodni tekstManushi Chhillar: od Mis koledža do Mis sveta
Sledeći tekstModernizacija energetike Indije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime