Kompanija iz Indije ukida radna mesta u Evropi

Proizvođač čelika „Tata Stil“ planira da smanji broj radnih mesta u svojim evropskim pogonima, jer se bori sa viškom ponude i velikim troškovima.

Nakon intervjua koji je dao direktor „Tata Stila“ za evropske operacije Henrik Adam za nedeljni broj „Fajnenšel tajmsa“, ta kompanija je potvrdila da planira ukidanje radnih mesta u Evropi gde zapošljava oko 20.000 ljudi.

Međutim, nijedna precizna cifra u vezi sa otpuštanjima nije objavljena u javnosti, prenosi agencija Rojters.

Indijska kompanija „Tata Stil“, koja je u junu pokrenula program transformacije da bi ojačala svoje evropsko poslovanje, ima razvijenu proizvodnju čelika u Holandiji i Velsu, i rasprostranjeno poslovanje u još nekim evropskim zemljama.

Iz kompanije je saopšteno danas da neće biti zatvaranja pogona, ali da je cilj da se kompanija zaštiti od „ogromnog broja izazova“ sa kojima se suočava.

Proizvodnja čelika u Evropi je pod pritiskom međunarodne konkurencije i visokih troškova energije, što dovodi u opasnost veliki broj dobro plaćenih radnih mesta. Evropski proizvođači čelika krive Kinu za višak ponude na tržištu, dok ta zemlja, najveći svetski proizvođač čelika, poručuje da je preduzela velike rezove u svojoj proizvodnji.

Britanija je prošle nedelje objavila da je kineski proizvođač čelika Đingje potpisao ugovor o kupovini čeličane Britiš Stil, nad kojom je u maju pokrenuta prinudna likvidacija.

(Tanjug)

Prethodni tekstMlada Indijka ignorisala kvržicu u abdomenu, ne sluteći…
Sledeći tekstIndijska devojčica koja je otišla u legendu (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime