Zbog većih investicija Indija druga u svetu po potrošnji čelika

Foto: Foundry/pixabay.com

Prema istraživanju Svetske asocijacije čelika (VSA) i Udruženja za indirektnu industriju čelika, 2019. godine Indija će doći na drugo mesto u svetu po potrošnji proizvoda od čelika, ispred Sjedinjenih Država.

Kao što je navedeno u studiji, 2018. je potrošnja čelika u Indiji iznosila 95,4 miliona tona u odnosu na 99,9 miliona tona u Sjedinjenim Državama. Ali 2019. Indija će prestići Amerikance: 102,3 miliona tona u odnosu na 101,2 miliona tona.

Kina je na čelu ove liste – 781 miliona tona u 2018. godini. Rusija je trenutno sedma sa rezultatom od 41,1 miliona tona i blagim zaostatkom za Nemačkom (41,2 miliona tona).

Prema rečima Adama Shevčika, šefa ekonomske i statističke analize u VSA, potražnja za čeličnim proizvodima u Indiji rapidno raste zbog povećane investicione aktivnosti.

Glavni pokretač lokalnog tržišta su stambena izgradnja i infrastruktura. Građevinski projekti industrijskih i saobraćajnih koridora pokrenuti su sredinom 2015. godine, program izgradnje 14 modernih morskih lukova ukupne vrednosti 120 milijardi dolara…

Pored toga, proširenje transportne mreže doprinosi razvoju indijske auto industrije i srodnih industrija.

Prethodni tekstPrelepa indijska glumica svojom toaletom očarala svet
Sledeći tekstNajviša statua na svetu u Indiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime