Međunarodni dan joge obeležen na DIF-u

Foto: Ambasada Indije

Međunarodni dan joge obeležen je i na DIF-u 18. juna 2017, u organizaciji prof. Biljane Stojanović.

Foto: Ambasada Indije
Foto: Ambasada Indije
Foto: Ambasada Indije

Vlada Republike Srbije bila je jedna od 177 zemalja koje su ko-sponzorisale indijsku rezoluciju u Ujedinjenim nacijama da se 21. jun proglasi za Međunarodni dan joge.

Ambasada Indije u Beogradu u saradnji sa Vladom Srbije i timom Ujedinjenih nacija u Beogradu, obeležila je u subotu 17. juna 2017. 3. Međunarodni dan joge (IDY) na Kalemegdanskoj tvrđavi kod statue Pobednika, koja gleda na ušće reka Dunava i Save.

Više od 250 praktičara joge, u prisustvu lokalnih zvaničnika i diplomata, učestvovalo je u vežbi u skladu sa Opštim joga protokolom. Nakon zajedničke vežbe, u Skupštini Grada Beograda održane su radionice i predavanja o jogi, ajurvedi i homeopatiji i tom prilikom obratili su se ugledni srpski stručnjaci iz oblasti tradicionalne medicine uz prisustvo kolega i drugih zainteresovanih posetilaca.

Pored proslave u Beogradu, Međunarodni dan joge obeležen je u sledećim gradovima/opštinama Srbije: Novom Sadu, Šapcu, Nišu, Kruševcu, Inđiji, Jagodini, Zrenjaninu, Apatinu, Subotici, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Kuli, Aleksincu itd.

Prethodni tekstAmbasadorka Indije u Kulturnom centru Novog Sada
Sledeći tekstSlavni francuski fudbaler uživa igrajući u Indiji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime