Međunarodni dan joge (IDY) obeležen u Srbiji 17. juna 2017.

Foto: Ambasada Indije

Ambasada Indije u Beogradu u saradnji sa Vladom Srbije i timom Ujedinjenih nacija u Beogradu,  obeležila je u subotu 17. juna 2017. 3. Međunarodni dan joge (IDY) na Kalemegdanskoj tvrđavi kod statue Pobednika, koja gleda na ušće reka Dunava i Save.

Foto: Ambasada Indije

Više od 250 praktičara joge, u prisustvu lokalnih zvaničnika i diplomata, učestvovalo je u vežbi u skladu sa Opštim joga protokolom. Nakon zajedničke vežbe, u Skupštini Grada Beograda održane su radionice i predavanja o jogi, ajurvedi i homeopatiji i tom prilikom obratili su se ugledni srpski stručnjaci iz oblasti tradicionalne medicine uz prisustvo kolega i drugih zainteresovanih posetilaca.

Foto: Ambasada Indije

U okviru priprema za proslavu IDY 2017, Ambasada Indije u Beogradu organizovala je kviz o jogi na svojoj službenoj facebook stranici. Kviz se odnosio na istoriske i druge činjenice o jogi.

Ambasadorka Indije u Beogradu gđa Narinder Čohan – podelila je nagrade pobednicima kviza prilikom proslave 17. juna.

Radi podizanja svesti građana o jogi, kao i dobrobiti praktikovanja joge, Ambasada Indije organizuje novo takmičenje u pisanju članaka o sledećim temama:

  • Dobrobiti joge u borbi protiv kancera
  • Dobrobiti joge za žene u postporođajnom periodu
  • Dobrobiti joge u borbi protiv depresije.

Takmičenje traje do 30. juna 2017.

Pored proslave u Beogradu, Međunarodni dan joge obeležen je u sledećim gradovima/opštinama Srbije: Novom Sadu, Šapcu, Nišu, Kruševcu, Inđiji, Jagodini, Zrenjaninu, Apatinu, Subotici, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Kuli, Aleksincu itd.

Foto: Ambasada Indije

Vlada Republike Srbije bila je jedna od 177 zemalja koje su ko-sponzorisale indijsku rezoluciju u Ujedinjenim nacijama da se 21. jun proglasi za Međunarodni dan joge.

Prethodni tekstMMF predviđa rast indijske privrede od 7,2% u 2017 – 18.g.
Sledeći tekstIndija rangirana druga na listi zemalja prema obnovljivim izvorima energije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime