Ministar Nedimović posetio fabriku TAFE Indija

Foto: Ambasada Indije

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se u Indiji sa predstavnicima kompanije TAFE Indija, koja je zainteresovana da oživi proizvodnju traktora u Srbiji.

Foto: Ambasada Indije

Ideja je, kako je dodao ministar Branislav Nedimović, da se predstave potencijali Srbije za ulaganje u proizvodnju traktora. „Daćemo sve od sebe da u narednim nedeljama nađemo kupca kako bismo rešili ovaj problem koji Srbiju muči 10-15 godina“, poručio je Nedimović.

Foto: Ambasada Indije

„Ako to sve funkcioniše na prostoru Indije, Australije, Turske, SAD, ne vidim razlog da ne posotji i u Srbiji“, zaključio je Nedimović.

Foto: Ambasada Indije

Nekada jugoslovenski gigant, IMT, osamdesetih godina je proizvodio više od 40.000 traktora godišnje. Međutim, poslednje dve decenije nije bilo značajnije proizvodnje, a već tri godine nijedan traktor nije sišao sa proizvodne trake.

Fabrika TAFE

Dok je bila u Indiji, Mira Adanja-Polak posetila je fabriku Tafe, treću po veličini fabriku u svetu koja proizvodi traktore i nalazi se na jugu Indije, u državi Tamiladu, u mestu Madurai. Ova fabrika imala je dugogodišnju saradnju sa našim IMT-om, još od 1964. godine.

Prethodni tekstTri indijske kompanije zainteresovane za IMT
Sledeći tekstBolestan srpski pevač leči se pomoću ajurvede

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime