Tri indijske kompanije zainteresovane za IMT

Foto: Pixabay/12019

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da su tri indijske kompanije, koje proizvode traktore, zainteresovane za IMT I da su već stigli konkretni predlozi od indijskih partnera. „Razgovarao sam sa tri proizvođača u Indiji – ‘Mahindra’, ‘Arsenalika’, ‘Tafe’. Ono što Srbiji treba je da se obnovi proizvodnja traktora. Takvi traktori kakve je proizvodio IMT imaju prođu na severu Afrike“, rekao je Nedimović, prenosi Tanjug.

On je dodao da su već stigla dva pisma o namerama za realizaciju investicije i dodao da imaju još poteškoće sa dugom te fabrike koja je u stečaju. „Imamo konkretne predloge za indijske partnere, a reč je o tri proizvođača traktora koji su među najboljima u svetu. To je proizvodnja koja ima tržište“, pojasnio je ministar.

Kako kaže razgovara se i sa ostalim proizvođačima, a javni poziv će biti otvoren za sve kompanije. Država je donela odluku da se taj problem reši.

Osim pregovora sa proizvođačima traktora, ministar je tokom nedavne posete Inidiji razgovarao i o izvozu voća u tu zemlju. „Već izvozimo smrznuto jagodičasto voće, a postoji tražnja i usaglasili smo se vezano za izvoz kruške, jabuke, ali i uvoz tropskog voća. Razgovarali smo i o mogućnostima prerade hrane za EU i Kinu“, pojasnio je Nedimović i dodao da se razgovaralo i o izvozu mesa.

  • KLJUČNE REČI
  • IMT
Prethodni tekstIndijska slonica-slikarka prodala svoje prve slike
Sledeći tekstMinistar Nedimović posetio fabriku TAFE Indija

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime