Misteriozna smrt stotina slepih miševa prestravila Indijce

Foto: twitter.com/timesofindia

Misteriozni šišmiši koji većinu svog života provode viseći naopako dospeli su u žižu javnosti zbog sumnje da su odgovorni za pojavu novog koronavirusa, iako ova teorija još uvek nije potvrđena.

Smrt stotine slepih miševa u nekoliko indijskih država, uključujući Utar Pradeš i Bihar progoni seljane, koji to smatraju zloslutnim znakom i nagoveštajem strašnih događaja.

Panika među lokalnim stanovnicima prisilila je vlast da krene u akciju i da pokuša da utvrdi uzrok smrti slepih miševa.

​Iz oblasti Belgat u Utar Pradešu, krajem maja prijavljena je smrt velikog broja slepih miševa bez fizičkih znakova povrede. Meštani su izjavili da su čak 52 slepa miša uginula u roku jednog sata u jednom području.

„I ranije smo doživljavali toplotne talase, ali smrt u tako velikim razmerama nikada se nije dogodila ranije. Nešto nije u redu, iako zvaničnici pokušavaju da obesmisle problem. Kako 52 slepa miša mogu odjednom da uginu u roku od sat vremena?“, kaže seljanin Ašok Varma.

Istog dana kada je prijavljena smrt 52 slepa miša, odeljenje za stočarstvo Bihar potvrdilo je smrt oko 200 slepih miševa u blizini Ara u okrugu Bojpur. Tim lekara obišao je to područje i uzeo uzorke mrtvih noćnih stvorenja zbog testiranja.

Indijski institut za veterinarstvo navodi da su šišmiši najverovatnije uginuli u Utar Pradešu zbog prekomerne vrućine.

Pesticidi koji se koriste na stablima manga takođe se smatraju mogućim uzrokom masovnog pomora misterioznih noćnih stvorenja.

(Sputnjik)

Prethodni tekstMisterija: Indijac tvrdio da 80 godina nije ni jeo ni pio, umro u 90. godini (foto)
Sledeći tekstJato retkih ptica iz daleke Indije svilo gnezdo u srcu Šumadije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime