Misteriozna smrt stotina slepih miševa prestravila Indijce

Foto: twitter.com/timesofindia

Misteriozni šišmiši koji većinu svog života provode viseći naopako dospeli su u žižu javnosti zbog sumnje da su odgovorni za pojavu novog koronavirusa, iako ova teorija još uvek nije potvrđena.

Smrt stotine slepih miševa u nekoliko indijskih država, uključujući Utar Pradeš i Bihar progoni seljane, koji to smatraju zloslutnim znakom i nagoveštajem strašnih događaja.

Panika među lokalnim stanovnicima prisilila je vlast da krene u akciju i da pokuša da utvrdi uzrok smrti slepih miševa.

​Iz oblasti Belgat u Utar Pradešu, krajem maja prijavljena je smrt velikog broja slepih miševa bez fizičkih znakova povrede. Meštani su izjavili da su čak 52 slepa miša uginula u roku jednog sata u jednom području.

„I ranije smo doživljavali toplotne talase, ali smrt u tako velikim razmerama nikada se nije dogodila ranije. Nešto nije u redu, iako zvaničnici pokušavaju da obesmisle problem. Kako 52 slepa miša mogu odjednom da uginu u roku od sat vremena?“, kaže seljanin Ašok Varma.

Istog dana kada je prijavljena smrt 52 slepa miša, odeljenje za stočarstvo Bihar potvrdilo je smrt oko 200 slepih miševa u blizini Ara u okrugu Bojpur. Tim lekara obišao je to područje i uzeo uzorke mrtvih noćnih stvorenja zbog testiranja.

Indijski institut za veterinarstvo navodi da su šišmiši najverovatnije uginuli u Utar Pradešu zbog prekomerne vrućine.

Pesticidi koji se koriste na stablima manga takođe se smatraju mogućim uzrokom masovnog pomora misterioznih noćnih stvorenja.

(Sputnjik)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime